Bažinný druid

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Post Reply
davidusX

Bažinný druid

Post by davidusX »

Bažinný druid by byla nová jednotka postavitelná v Chýši druidů po provedení "bažinného rituálu" (nahrazuje druidy). Rituál by se mohl provést, pokud hráč má Neklidnou bažinu a Chýši druidů.
Cena rituálu: 30 x runa života
Po provedení rituálu Chýše druidů zvyšuje rekrut oživlého bahna (ale míň než bahenní jeskyně) a rekrut druidů v závislosti na množství run života (ale míň než velká louka). Neznám vzorečky těch počtů, takže nedokážu napsat přesněji..

Bažinný druid:
Damage Útok Obrana Iniciativa Druhútoku Životy Hodnota Kouzla, schopnosti a vlastnosti
3 6 8 3 1 22 65 Magie země III, Imunita proti magii 100 % (druidy chrání magické bahno)
Magie země III - Nová magie. Jednotka v boji povolává bažinné enty (stejný vzoreček jako u klasických druidů na enty).
Bažinný druid může používat druidský rituál.

Vím, že není obvyklé, že by kombinace budov různých bohů umožňovaly vylepšovací bonusy. Dralgar a Dhar jsou ale zpřátelení bohové a jejich domény se dost výrazně překrývají. Druidská chatrč někde uprostřed rašeliniště mi dává naprostý smysl. Takže z pohledu loru mi to přijde v pohodě. Hezky to do sebe i zapadá s ostatními variacemi druidů.

Z hlediska "síly" mi jde o to, aby obě budovy byly v přímém poměru s jejich protějšky z čístých větví slabší, ale zároveň byly rozumně hratelné. Minimálně ta první část je určitě splněna, druhá snad.

Aktuálně jsou kombinace bohů dost mrtvé a tohle beru jako takovou první malou vlaštovku v pokusu o jejich oživení. Vytvářet různé kreativní kombinace byla vždycky zábava..
Hron

Re: Bažinný druid

Post by Hron »

Ta 100% imunita na magii mi připadá dost (100% má myslím jen prastarý wurm, což je maximálně vylepšená top jednotka), takže i když to není příliš silná schopnost, tak bych radši méně. Max 50%.

Jinak Bažiný ent je mírně slabší než normální ent. Tento druid má cca o 1/4 více životů, takže vyvolá o 25% více druidů, ale ti mají o 15% méně životů a staty podobné. Takže ve výsledku toto bude cca o 10% lepší než obyčejný druid. Což mi přijde jako dost malé posílení.

Asi bych dal druidům 25-30 životů. Pobyt v bažině je zocelil a vydrží výrazně více, než druidi z lesa.

Pak vyvolávací magie se hodí spíše do Magie lesa, ale protože Bažiny end je neživý na rozdíl od obyčejného enta, tak dává smysl na magie země, takže s tímto souhlasím.

A poslední poznámka je, že cena 30 run života mi přijde celkem málo. Vylepšení u Druidů je 100 run života. Vylepšení u Dhara je 10/50/100 run života. Takže tady bych buď nechal těch 30 a neposílil druidy a pak zavedl Bažinné veleduidy, kdy vylepšení na ně by bylo za 100 run. Nebo bych druidy posílil na těch 25-30 životů a pak dal rovnou cenu stavy 100 run života.

Jinak nápad je zajímavý a za mě klidně můžeme.
davidusX

Post by davidusX »

Imunitu jsem tam dal takovou hlavně aby neumírali na štítech. Nechtěl jsem z nich ale dělat střeleckou jednotku, protože mi přijde, že je docela přestřelcováno. To bylo zároveň z mého pohledu jedno z hlavních posílení, těch statů jsem si byl vědom. Ta tvoje varianta, kde se ubere na imunitě, ale přidá na statech je za mě ale taky naprosto v pohodě. Cit pro hru máš určitě vyvinutější než já.. To platí i pro tu cenu vylepšení.

Kombo do bažinného veledruida je zajímavá myšlenka, ale nevím, jestli už to není moc. Přece jenom by čisté větve asi měly mít navrch.
Hron

Post by Hron »

Nemyslím si, že imunita na magii funguje na štíty, protože štíty nejsou magie ale schopnost.
davidusX

Post by davidusX »

Aha, tak pak bych jim přidal aspoň imunitu proti ohni (s tím bahnem to furt funguje dobře). Ty imunity jsou pro mě teda trochu matoucí :D
Hron

Post by Hron »

Imunita proti magii tě chrání proti zkamenění, proti zpomalení od magie ledu včetně snížení obrany u Aetherovi róby, proti prokletí u magie smrti.
Ale nechrání proti schopnostem, jako je exterminace, slayer, sabotáž (má ghoro), ohnivý/toxický/ledový štít a tak dále.

Obecně magie je jen to, co se se jmenuje magie. Vše ostatní je schopnost (třena i řev od TP).

Imunita proti magii chrání jen proti magii a jen proti aktivní magii, takže třeba proti meteoritu nechrání, protože poté, co je vyvolán už to magie není.
Stejně tak i Magie ledu X ruší jen magie a ne schopnosti.

Rozdělení co je schopnost a co magie (kouzla) je dobře vidět na wiki.
Post Reply