Buh - Dhar

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
nezmar
Administrátor

Re: Buh - Dhar

Post by nezmar »

to je sice pravda (s tym vylkanom) ale pride mi divne aby MAGIA bola takto uzko viazana. Resp. ak by sa ta magia pouzila niekde inde (na inej jednotke) tak by nedavala vobec zmysel, preto som dal, ze posiluje jednotky daneho rozsahu jednotiek.

Lebo aj take magia zivota (liecenie) tiez nelieci iba Dralgarove jednotky ale vsetky (okrem vynimiek)
Podobne aj skamenenenie aplikujes na vsetky a nie je tam obmedzenie ze Dharove jednotky nie je mozne skameniet, lebo maju pozehnanie svojho boha zeme :)

nechame to s tym obmedzenim iba na "dharove" jednotky (uz sa mi to nechce prehadzovat naspat) a buduci tyzden bude update
Hron

Post by Hron »

Asi máš pravdu. U léčení a podobně by mi přišlo divné, kdyby to platilo jen na jednoho boha.
U toho Dhara jsem to bral spíše tak, že jen jeho jednotky "jsou hodny" ochrany matky země podobně jak jen Gobliny vyburcuje Pán šelem. Ale uznávám, že tam je to schopnost a ne magie. Proto uznávám, že máš pravdu.
Hron

Post by Hron »

A je pravda, že (když nepočítám nemrtvého Dreadda), tak je nyní Dhar asi nejsilnější a tak trochu nerfu by dostat měl.

1) Brouci
Brouci jsou jedna z top jednotek ve hře a jsou zadarmo. Jejich hlavní účel je pomoci Dharovi v rozjezdu, ale jsou jendou z jeho nejsilnější jednotek po celou dobu a pokud bojuje proti živým nepřátelům, tak v podstatě nejsilnějším útočníkem. A to je přeci jen přehnané.

Takže by si zasloužili oslabit a navrhuji toto:
  • snížit iniciativu o 3 (obyč na 12, toxické na 15) -> stále předběhnou většinu jednotek, ale již nebudou tolik závodit s meteority
  • snížit jed na 200% z 400% u obyč a na 400% z 900% u toxického -> tohle je hlavní oslabení, trochu se bojím, zda není přehnané pro rozjezd, ale budu věřit že ne
  • opět snížit rekrut z dodatečných budov, viz níže -> cílem je aby pro první dvě budovy nebylo příliš oslebeno, ale v lategame aby jich měl hráč výrazně méně
Rekrut:
Aktuálně by měl být rekrut takto:
základní rekrut: 1*(počet rekrutovaných bahen)
Bahenní jeskyně = + 0,5*(počet rekrutovaných bahen)
Bahenní bludiště = + 0,5*(počet rekrutovaných bahen)
Bahenní tok = + 0,5*(počet rekrutovaných bahen)
Gigantický chrám = + 0,5*(počet rekrutovaných bahen)
toxicita = + 1*(počet rekrutovaných bahen)

tzn.:
max rekrut obyč. brouků = 3*(počet rekrutovaných bahen)
rekrut toxických brouků = 4*(počet rekrutovaných bahen)
A já navrhuji snížit na:
základní rekrut: 1*(počet rekrutovaných bahen)
Bahenní jeskyně = + 0,25*(počet rekrutovaných bahen)
Bahenní bludiště = + 0,25*(počet rekrutovaných bahen)
Bahenní tok = + 0,25*(počet rekrutovaných bahen)
Gigantický chrám = + 0,25*(počet rekrutovaných bahen)
toxicita = + 0,5*(počet rekrutovaných bahen)

tzn.:
max rekrut obyč. brouků = 2*(počet rekrutovaných bahen)
rekrut toxických brouků = 2,5*(počet rekrutovaných bahen)

2) Minotauři
Je pravda, že patří mezi top jednotky ve hře. A já bych je nechtěl zase úplně zabít tak jak byli ze začátku. Nechci je zdražovat, nechci jim snižovat rekrut. Napadlo mě jim snížit statistiky, ale bez velemágů země nejsou až tak silní. Tvrdou kůži jim rozhodně chci nechat, protože to je na nich unikátní.
Ale oslabil bych block. U toxického obrněného minotaura je blok 60%, to mu v podstatě ztrojnásobuje životy a to je hodně.
A vlastně bez velemágů ty staty nehrají tolik roli a velemágů bude více, tak se mohou snížit i ty.

Takže bych navrhoval tyto úpravy:
Minotaur
  • dmg: 250 -> 200
  • útok: 16 -> 14
  • obrana: 18 -> 16
  • block: 30% -> 25%
Obrněný Minotaur
  • dmg: 350 -> 300
  • obrana: 23 -> 20
  • block: 50% -> 40% (chtěl bych 35%, ale mám strach, aby to zase nebylo moc velké oslabení)
Toxický Minotaur
  • dmg: 300 -> 250
  • obrana: 20 -> 16 (ten bonus do obrany tady nedával moc smysl -> a dostane toxický štít a bonus do dmg, to musí stačit)
  • block: 30% -> 25%
Toxický Obrněný Minotaur
  • dmg: 400 -> 350
  • obrana: 23 -> 20
  • block: 60% -> 50% (chtěl bych 40%, ale mám strach, aby to zase nebylo moc velké oslabení)
Odstranit Krále honu. Již nadále nepůjde o to zvítězit v honu, ale přežít hon.
Stejně má bahenní Dhar není hrozně moc jednotek, takže redukce se bude hodit.

PS: Dhar je nyní můj hlavní klan a můj miláček a tak se mi nerfovat nechce. Ale je fakt, že je silný a to že ho hrají všichni o tom asi taky něco napovídá...
Last edited by Hron on Mon 22. Sep 2025 22:36:31, edited 1 time in total.
davidusX

Post by davidusX »

Za mě ani tohle nestačí. Ta větev by se měla dostat do stavu, kdy někdo bude hrát i tu druhou. V tuhle chvíli nevidím žádný důvod hrát kamennou větev. Ta bahenní má úplně všechno. Třeba proč má i exterminaci? Aspoň to si myslím mohlo zůstat jako výhoda té kamenné - vždyť si na to musí postavit budovu. Bahenní má milion jednotek, silný útok už od prvního kola, luxusní obranu, slayer kam se člověk podívá, exterminaci, několik silných snižování iniciativy, časem toxický štít, vynikající poměr hodnota/výkon i cena/výkon... Kamenná větev je oproti ní chudák a ostatní bohové ještě větší chudáci :D

Co si pamatuju, tak Dhar byl vždycky silný na pvp díky poměru hodnota/výkon, ale vybudovat velké množství topázáků bylo dost drahý a trpěl právě na to, že neměl pořádné dmg až do třetího kola. Bahenní větev vyřešila všechny jeho slabiny a žádnou mu nepřidala.
Hron

Post by Hron »

Jsem jednoznačně proti oslabení bahenní větve tak aby se hrála kamenná, protože kamenná je nyní špatná a měla by se posílit. Aktuálně je kamenná větev druhá nejslabší. Nejslabší je druhá Aetherova větev. Pokud nebude v plánu se vrátit k jedné starší myšlence, že budeme chtít oslabit VŠECHNY bohy, pak oslabovat bahenní větev na úroveň kamenné je blbost.

Bahenní větev nemá exterminaci. U jaké jednotky ji vidíš?
davidusX

Post by davidusX »

No jestli to má být naopak a všechno se má dostat na cca úroveň bahenní větve, tak to jsou na přepracování skoro všichni bohové. Podle wiki má exterminaci Minotauří Král Honu
Hron

Post by Hron »

Uznávám, na ty jsem zapomněl. Ty člověk nestaví a má jich jen pár. Omlouvám se.
A krále honu bych klidně zrušil. Toho přidal Nezmar, protože chtěl "vítěze" a já si řekl, že ho nebudu řešit, protože mi nepřišel důležitý. A díky tomu jsem na něj i zapomněl.
Zde uznávám svou chybu a omlouvám se.

A dhar není až tak silný, jak tu vnucuješ. Nemrtvý dreadd je stále silnější. A ano, já souhlasím s oslabením, ale ne zase příliš. A když se bahenní dhar trochu oslabí, tak pak nebude potřeba posílit všechny, ale jen pár.

A vlastně proč se nyní tak moc volá po oslabení bahenního dhara na úroveň kamenného, ale nevolalo se po oslabení nemrtvého dreadda na úroveň živého? Místo toho se posílil živý dreadd, několikrát.
A oslabil se nemrtvý dreadd aby se nemuseli posilovat všichni ostatní? No, jak se to vezme, trvalo 5 let mého přemlouvání než se oslabili TP, ale stále zůstali silní a během toho dostal nemrtvý dreadd ghuly, arcilichy a upíry. Tak si tak nějak nejsem jist, zda byl v důsledku oslaben...

PS: Do doby, než nemrtvý dreadd přestane být nejsilnějším bohem ve hře (s velkým náskokem proti mnoha jiným, ne všem, ale mnoha), tak všechno beru s rezervou.
davidusX

Post by davidusX »

Není potřeba se omlouvat :)
Nemrtvý Dread býval můj oblíbený než přišli nekromanti. To mně to tak neskutečně znechutilo, že už ho vůbec nechci hrát. Furt specificky sestavovat jednotky, aby to zafungovalo ve chrámu ohně a všude jinde.. Možná je to teď jednodušší díky větším chrámům, ale celý ten princip se mi nelíbí. Takže já proti nějaké úpravě rozhodně nejsem a tenkrát jsem po oslabení volal. V době omezeného místa to bylo ještě o to brutálnější, že nemrtvý dread mohl díky vyvolávání jednotek v boji jít do většího a většího minusu místa. Nikdo se mu nemohl ani přiblížit. No a nemůžu mluvit za ostatní, ale já volám po oslabení bahenního Dhara zrovna teď, protože ho vidím poprvé :)

Co jsem tak vypozoroval, tak dost posílený je ještě vulkán a crinis. Vypozoroval jsem ale, že tohle posilování je v podstatě jen pro "čisté" buildy. Myslím, že je škoda, že možnost kombinovat bohy zaniká čím dál víc. To jsem teda ale trochu off topic..
Hron

Post by Hron »

Ano, že jsme zabili kombinace bohů jsem si s Nezmarem všimli. Ale aktuálně není prioritou ho vrátit. A ano, je to tu mimo téma.

Crinis prošla reworkem.
Dralgar, Ghoro, klasický Vulkán, bahenní Dhar, živý Dreadd dostali posílení.

V seznamu na posílení/rework mám ještě Ascenu, druhou větev Aethera, kamenného Dhara.

Ale abych nebyl celou zprávou mimo téma, tak:
Souhlasím, aby se bahenní dhar oslabil, ale ne příliš. A kamenný dhar bude časem posílen, aby byl zajímavější.
Hron

Post by Hron »

Uznávám, že mě aktuálně ovlivňuje osobní nespokojenost s tím, že toxičtí hadi jsou "moc silní", tím že v prvním kole mají dva silné útoky ještě předtím, než Velemágové zvyší obranu, či druidi vyvolávají enty. Ale to nechme být.

Dhara jsme oslabili, ale i na vlastním klanu vidím, že to nevpadá dost. Nechci dál oslabovat minotaury, protože mám strach, že bych se z nich stala slabá jednotka a to nechci. Zároveň nechci Dhara oslabit příliš. Ale ještě trochu oslabení by asi snesl. A tak bych byl proto, aby se u něj již nyní zavedli některé změn o kterých jsme uvažovali v rámci redukce jednotek. Tyto změny h oslabí, ale v důsledku ne moc, nebo spíše oddělají přesílenou věc (moc stacků jednotek).

Navrhuji 2 změny:
1) Při objevení toxicity se změní všechny jednotky na toxické. (tzn.: přijde o stacky obyčejných jednotek)
2) Z honu se stane boj o přežití, přežijí jen ti úspěšní. Počet získaných obrněných minotaurů zůstane stejný, ale z honu se nevrátí žádní živý obyčejní, ti prostě zemřou. Výsledkem tohoto bude nepřímé zdražení (a zpomalení rekrutu) obrněných minotaurů, kteří jsou velmi silnou jednotkou.
Post Reply