Strážce lesa
Jsou přesílenou jednotkou. Mají hodně životů, vysoké zranění, nízkou hodnotu a pak dokonce jsou i střelci (což pro mě bylo velké překvapení).
A protože jsem mim chtěl snížit životy na polovinu, tak jsem uvažoval nad tím, že by se jim změnila rasa z "obr" na "ent". Pro obra by měli už moc málo životů. A když nyní vyjdu z nápadu Ugluka, tak si říkám, že bych je mohl oslabit ještě trochu více a udělat z nich podpůrnou jednotku, která bude posilovat enty. A tím, že bude posilovač, tak nebude potřeba aby byla silná.
Strážci budou v prvním kole posilovat enty potom, co je druidi vyvolají.
Strážce lesa
Damage: 1200 -> 100
Útok: 14 -> 8
Obrana: 16 -> 12
Iniciativa: 2 -> 3
Druh útoku: 1
Životy: 1800 -> 400
Hodnota: 1000
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Drtivý útok (50%) -> Drtivý útok (20%); Požehnání hvozdu
rasa: obr -> ent
Starodávný Strážce lesa
Damage: 1320 -> 150
Útok: 15 -> 9
Obrana: 18 -> 14
Iniciativa: 3
Druh útoku: 1
Životy: 1980 -> 500
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Drtivý útok (55%) -> Drtivý útok (40%); Požehnání hvozdu
Prastarý Strážce lesa
Damage: 1440 -> 200
Útok: 17 -> 10
Obrana: 19 -> 16
Iniciativa: 3
Druh útoku: 2
Životy: 2160 -> 600
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Drtivý útok (60%); Požehnání hvozdu
Snížení rekrutu na 1/4.
Aktuálně mám cca 40k Prastarých strážců. Tak budu počítat s tím, že na konci věku bude mít člověk cca 10k strážců. Což půjde více, ale zatím budu vycházet z tohoto.
Teď pohled na enty. Enti mají celkem malé zranění, průměrný útok a obranu, mizernou iniciativu, dobré životy.
Hlavní úlohou entů je být štíty, kdy pro to stačí mít životy. Kdy posílení životů bych jim chtěl dát. To tu ještě není. Ale zároveň mi přijde smutný, že mají hrozně malé dmg. Reálně tak enti mimo toho, že jsou životy, tak nic nedělají. Ale posilování zranění už má Dreadd i Ghoro a tak to se mi dávat nechce. Tak přemýšlím co s nimi.
Ale zatím přidám to zvýšení životů:
Požehnání hvozdu = zvýší životy všem vlastním entům o x%
Cílem je, ze začátku hodně posílit, takže bych to viděl nějak takto: 100 strážců -> x = 50
Zároveň v lategame se to nesmí přehnat, takže bych to viděl nějak takto: 10k strážců -> x = 200
K tomu se hodí aby 1000 strážců -> x = 100
100 strážců -> x= 50 -> zvýšení životů o 50%
1000 strážců -> x= 100 -> zvýšení životů o 100%
10000 strážců -> x= 200 -> zvýšení životů o 200%
Výsledek:
Požehnání hvozdu = zvýší životy všem vlastním entům o x%, kde x = 12,5*(počet strážců)^0,3
PS: Jak jsem psal: nějak se mi nechce jim posilovat dmg přes magii/schopnost, ale mají ho tak nízké, že stejně jako životy, by nevadilo, kdyby se jim zvyšovalo zranění. Ba dokonce by snesli i větší posílení zranění...
Buh - Dralgar Imagar
Re: Buh - Dralgar Imagar
A napadlo mě, proč jim dávat životy, ale místo životů jim dát vzkříšení, případně kombinaci obojího? To je unikátní, to ještě nikdo nemá a u entů by to relativně dávalo i smysl, spousta listnatých stromů je schopných obrazit z pařezů, navíc by to vyřešilo problém s tím když stack umře, protože by se "obrodil" a zas by šel vyléčit aby plnil svou funkci, byl by to fakticky "auto regenerační štít"
A bude mít po předělání Střážců lesa smysl stavět strom života i pro wurmí větev Dralgara, kromě toho, že jim zlevní wurmy?
pokial si dobre pamatam, tak Strom zivota mozes postavit iba ked mas Druidov a teda postavit ho ma zmysel vzdy.
Ozbrojeny dedincania su aj tak na konci len do poctu.
Zlavnuje vsetok rekrut "zvierat" =: bizonov, wurmov, jednorozcov. Ako si to naskladas je na tebe. Teoreticky ked mas dostatocne silny stit tak ho nepotrebujes liecit jednorozcami a mozno je efektivnejsie postavit wurmov
Ozbrojeny dedincania su aj tak na konci len do poctu.
Zlavnuje vsetok rekrut "zvierat" =: bizonov, wurmov, jednorozcov. Ako si to naskladas je na tebe. Teoreticky ked mas dostatocne silny stit tak ho nepotrebujes liecit jednorozcami a mozno je efektivnejsie postavit wurmov
Vzkříšení mají Fénixové a mně se ta schopnost nelíbí. Je moc o náhodě. Když máš smůlu, nemáš z toho nic, když máš štěstí tak je to nezabitelný stack.
A více životů je posílení ve více věcech:
- jsou dřívější štíty / lehčeji se zaručuje, že jsou první štíty
- posvátný jednorožec léčí procentuálně z max životů a tak když jich budou mít, bude léčit více a on je hlavní léčení
A více životů je posílení ve více věcech:
- jsou dřívější štíty / lehčeji se zaručuje, že jsou první štíty
- posvátný jednorožec léčí procentuálně z max životů a tak když jich budou mít, bude léčit více a on je hlavní léčení
Opravte mě prosím jeslti se pletu, ale myslím, že teď Dralgarovi jednotky mají statický rekrut (např. 5 druidů/tah) a zvedá se jen s runami po postavení poslední budovy Dralgara?
Jestli to tak je, tak to dost znemožňuje kombinace s ostatními bohy. Šlo by, že po postavení cizí poslední budovy se rekrut také naváže na runy života, ale bude např. pouze třetinový oproti "čistému" buildu?
Jestli to tak je, tak to dost znemožňuje kombinace s ostatními bohy. Šlo by, že po postavení cizí poslední budovy se rekrut také naváže na runy života, ale bude např. pouze třetinový oproti "čistému" buildu?
I předchozí budova (obři/bizoni) by měli zvedat rekrut, ale obecně ten rekrut není moc vysoký, tak možná jen ten bonus zatím nevidíš.
Minulý věk jsem měl rekrut cca 300 veledruidů s čistým buildem a více jak 30k runy života.
PS: A obecně kombinace jsou aktuálně potlačené, protože skoro vždy jsou bonusy rekrutu vázané a čisté větve. Takže tohle není jen záležitost druidů, ale obecně všeho a u všech bohů.
Minulý věk jsem měl rekrut cca 300 veledruidů s čistým buildem a více jak 30k runy života.
PS: A obecně kombinace jsou aktuálně potlačené, protože skoro vždy jsou bonusy rekrutu vázané a čisté větve. Takže tohle není jen záležitost druidů, ale obecně všeho a u všech bohů.
Aha. Jsou kombinace něco, co byste s Nezmarem chtěli zprovoznit, nebo soustředíte všechnu energii na čisté buildy? Ptám se, abych věděl, jestli má cenu dávat případné návrhy na zlepšení kombinací (pár bych jich měl
).
Jo a ještě na téma Dralgara - jaká je prosím podmínka na postavení chrámu druidů? Čekal jsem, že velká louka, ale to nestačí.
Jo a ještě na téma Dralgara - jaká je prosím podmínka na postavení chrámu druidů? Čekal jsem, že velká louka, ale to nestačí.
Myslím, že oba s Nezmarem bychom kombinace chtěli, aneb oba jsme si povzdechli, že již nejsou. Ale zatím věnujeme veškerou energii čistým větvím a minimálně já bych chtěl vyladit čisté větve, aby byla hra co nejvyrovnanější a až pak se věnovat kombinacím. Ale pokud budeš mít zajímavé (a proveditelné) nápady, tak by to mohlo Nezmara zaujmout a dát tomu přednost. Věřím, že bude záležet na tom, jak moc ho to zaujme. Třeba nyní ho zaujala "energie" u plenění (co původně nebylo v plánu) a pracuje na jejím zprovoznění...
Na Chrám druidů potřebuješ mít čistého Dralgara, takže potřebuješ mít všechny 4 budovy a všechny musí být Dralgara.
Na Chrám druidů potřebuješ mít čistého Dralgara, takže potřebuješ mít všechny 4 budovy a všechny musí být Dralgara.
Ti strážci lesa se musí oslabit/předělat. Aktuálně vlastně fungují jako obří pavouci a vlastně nemá smysl stavět druidy, protože kombo strážci+jednorožci jsou mnohem lepší štíty...