nezmar wrote:dela nebudu mat velke zivoty takze stitovat nimi nebudes moct. Pripadne Sa moze uplne zakazat ich nasadenie v boji (ak su prazdne)
To, že se nedají nasadit prázdné se mi líbí. A s hodnotou 1 by na nich neměl Ghoro krachnout a že platí něco "za údržbu, aby nezrezivěli" taky dává smysl...
A v tomto případě (kdy nejde nasadit prázdné) bych jim dal klidně i rozumný počet životů, tedy třeba 100 (nebo možná trochu více), protože mi přijde rozumný systém, že by goblini používali děla po výstřelu jako "vozovou hradbu". A tím, že si Ghoro musel zaplatit za to, aby je nabil, tak nebude mít takhle štíty zadarmo, čeho jsem se původně bál.
nezmar wrote:a to ze bude za dobytie 100 katapultov 1 runa nezmanena, ze si nemozes dobyt iba 10 ak ich mas iba 10

len minies tu runu a fanatikov podla poctu katapultov (max 100 || 50) to nei je problem
Jo, že dobýjení nebude "X" ale bude "X a méně dle množností", se mi hodně líbí a řeší to některé problémy. (samozřejmě bych to dal do všech možností nabíjení, a ne jen do první)
nezmar wrote:To nabíjanie nepôjde spraviť rozumne cez formulárom s navolením počtu. Ale môže sa spraviť viac variant na spustenie
- 1 runa ohňa + 50 fanatikov = nabiť 50 katapultov (a menej)
- 4 run ohňa + 250 fanatikov = nabiť 250 katapultov
- 15 run ohňa + 1000 fanatikov = nabiť 1000 katapultov
- 40 run ohňa + príslušný počet fanatikov = nabiť všetky katapulty
to isté s bombami - ghoro tam toho bude mať extrémne veľa, ale čo už.
To mi zní dobře.
nezmar wrote:Prípadne ďalší upgrade budovy (4. stupeň) by mohol zlacnieť runy, resp. zvýšiť počet nabitých katapultov
To bych asi zatím nezaváděl a prvně zkusil, jak to bude fungovat bez toho. Ono sice na pozdější eventy je potřeba větší armáda a tedy více nabytých jednotek, ale zase čím je pozdější fáze věku, tím jsou runy ohně dostupnější a levnější.
nezmar wrote:1 katapult / delo za 1 alebo 2 tahy mi pride v pohode. Na konci veku ich budest mat bud 4k (alebo 2k)
- samozrejme budes musiet vylepsit budovu aby ti chodil
Pokud se nebudou moci nasadit do boje prázdné, pak bych byl určitě pro dělo každé kolo. Přeci jen ti začnou chodit relativně pozdě a ty jich budeš chtít hodně (pokud budeš nabíjet i fanatiky a ne jen bomby).
nezmar wrote:1. stupen - klasicky pyroman (zmensi sa mu hodnota)
2. stupen - vylepseny pyroman - dava aj mini (ja som pocital ze budu vytvarat mini v prvom aj druhom kole)
3. stupen - vylepseny pyroman + zadarmo katapult||delo
Tarrant chtěl původně katapulty hned a je fakt, že aby to chodilo až na třetím vylepšení mi přijde celkem pozdě. Říkám si, zda to neprohodit:
1. stupen - klasicky pyroman (zmensi sa mu hodnota) a umožňuje příchod bomb (jako nyní)
3. stupen - klasicky pyroman + zadarmo katapult||delo[/quote]
3. stupen - vylepseny pyroman - dava aj mini (ja som pocital ze budu vytvarat mini v prvom aj druhom kole) + zadarmo 2x katapult||delo
Děl budeš potřebovat hodně (jak jsem psal) a zároveň bys je dle měl měl získat už dříve, aby sis mohl zábavu užívat už dříve. (a pak mini jsou nepříjemné, jako Starodávná hydra a tak by se to s nimi nemuselo tolik přehánět, takže ať jsou o trochu později).
nezmar wrote:Mini na kolko pretoceni ak znicia vsetko / resp. cely stack?
Protože jich budou 2 stacky, tak bych dal, že probijí jen jednou (ala bomba).
nezmar wrote:A co teda upgrade fanatikov (tiez skrz budovu), ze sa budu moct rozdelit do viacerych stackov (podla levelu budovy)
Jak bys je chtěl rozdělovat do více stacků?
Já jsem pro, aby měl hráč až tři stacky fanatiků, ale moc si nedokáži představit, jak to nějak rozumně udělat.