ySpirit wrote:Pokud jsou ceny moc nizke, tak se muzou navysit - kdyby nizko zustaly, hraci by meli duvod kupovat a obracet je pak na trhu pro snadny zisk.
Tohle je dle mě špatný aby fungovalo.
ySpirit wrote:Alternativne udelat prvni runy u tohoto obchodnika levnejsi a po nakupe se cena zvedne na takovou normalni. Nicmene cena by i pak nebyla az tak hrozna jako treba nekdy uprostred veku, kdy se ceny nekterych run dokazi dostat vysoko.
A nebo jen dat moznost si koupit u tohoto obchodnika fixnuty pocet run, jakmile se vykoupi, obchodnik zmizi. (idealni pro startujici klany, takovy Vulkan se casto zasekne u vecneho plamene, pak jeste nemuze delat fenixy, protoze potrebuje jeste dalsi predrazene runy ohne)
Myslím si, že pokud se tohle na trhu zavede, tak by ceny měli být: 40k sníh, 80k život, 250k oheň a 500k nebes a i tohle už neskutečně ulehčuje rozjezdy, kdy u některých bylo dle mě dobře, že byli pomalý, protože ty jednotky pak byli velký skok v síle (viz třeba první dva flamekeepeři a podobně...).
ySpirit wrote:Nebo jeste jedna moznost - pridat event podobny Vestci, co by byl tenhle Obchodnik s runami - vice casty jak vestec, pocet run muze byt ovlivnen pres skore / vehlas / predzvest / celkovou hodnotu armady. Ceny muze mit nizke (aby to o necem bylo), jestli to tedy neni moc prace pro malo uzitku.
Jako event bych to nedělal, protože by to jednak zabilo ten prvotní důvod o kterém jsi psal (rozjezd) a ještě více by to rozbilo hru, když by jednomu hráči ten event v rozjezdu přišel a druhému ne. Aby to mělo smysl, musel by chodit tak často jako třeba Doupě obra...
ySpirit wrote:Predzvest jsem zapomnel, ze se nabira az tak vysoko, v tom pripade se muze pocet zvysovat jinak, napr. snih by mohl byt - 7.5k predzvesti * 2^x (x by bylo extra pocet te runy) - tzv. kazda extra runa by se vyzadovala 2x vyssi predzvest jak ta predchozi - 10M predzvesti by tedy melo denne jen zakladni runy snehu + 10 navic.
Dobře, uznávám, že 10M není běžná hodnota, ale občas se vidí. Například v lategame, když chodím Katakomby, které mi dají zlato na cca 10 tahů, tak jich zajdu třeba 10, než začnu tahat a během toho si tu předzvěst nastřádám a podobně. Normálně bych tipoval takové běžné hodnoty kolem 1M.
Ale i tak si myslím, že pokud už bude tento "bezpečný a stálý" zdroj run, tak by měl být ve velmi omezeném množství a tak množství "1 + 7.5k predzvesti * 2^x" pro runy sněhu a z toho 1/2 pro život, 1/5 pro oheň a 1/10 pro nebesa by asi mohlo být fajn.
Stále bych byl raději, kdyby nic podobného nebylo, ale při těchto omezeních by to snad hru nerozbilo.