1) Moje návrhy jsem napsal dříve, než jsem se dozvěděl o tom farmení přes crinis a stále si za svými návrhy stojím.
2) Nikde jsem nepsal, že mi to farmení přes crinis připadá v pohodě a ano taky to považuji za problém potřebný k vyřešení, ale řešil bych to jinak, než omezením, že odměnu za tažení dostanou jen útočící klany.
Reálně já nic proti tomu, aby tu odměnu dostali jen útočící klany nemám a vůbec by mi nevadilo, kdyby se to zavedlo, ale vadilo by mi, kdyby se pak řeklo, že tím je problém tažení vyřešen. Tažení je opraveno a můžeme jít dál. Protože dle mě tato úprava tažení nespraví (opraví je jeden ze dvou problémů). Takže to je ten důvod proč stále bojuji za to co jsem psal.
Důvod, proč jsem se nevyjadřoval k tomu jak ten problém řešit je ten, že jsem si ještě neujasnil, jak bych ho chtěl řešit.
Ano, jedna z možností je tebou zmíněné omezení, že odměnu dostanou jen útočící kmeny. To je možnost, ale protože stále trvám na svém omezení odměny z tažení, tak si říkám, zda to už není pak v součtu moc oslabení tažení a tak proto to nevítám.
Další možností která mě napadá je, že by šel použít Střípek jen jednou za 24 hodin. (ta se mi zatím líbí nejvíce, ale ještě pro ni nejsem plně rozhodnut)
Déle pak by řešením mohlo být třeba tebou zmíněné omezení toho, jak často padá - ty jsi psal, že by mohl padnout jen jednou za 24 hodin. To je jedna možnost, další je mu třeba snížit šanci na to, že padne na 1/1000 při každém poražení Armády.
Pak třeba možnost Střípek oddělat úplně. (to se mi ale moc nelíbí)
Pak dále je možnost upravit Armádu eternanů, aby se nedala tak lehce porazit.
A tak dále, a tak dále...
Možností jak vyřešit farmení přes Crinis je více a za sebe ještě nejsem rozhodnut, které se budu snažit prosadit.
Možností jak zabránit tomu, že hráči budou mít nekonečné zásoby vybavení
skoro zadarmo (i bez použití Střípků) a to jen díky tomu, že se opakovaně násobí těmi 10% je také více než jen ta, kterou navrhuji, ale z nich jsem si tuto jednu vybral a mě osobně připadá nejlepší a proto ji prosazuji.
PS: Ještě dodatek k tomuto:
Ripperman wrote:Je fakt zajímavé, že toto ti nevadí, resp. navrhuješ úpravy, které toto umožní, ale aby dreadd dostal z karavany démonů na kterou sám zaútočí víc než 3/5 přízraku ti vadí a bojuješ proti tomu.

Ale já nenavrhuji úpravy, které umožní získat 332 přízraků zadarmo. To ve hře už je (jak sám dobře víš). Jen mnou navrhované úpravy tento problém neřeší. To ale neznamená že to dle mě problém není.
A proč jsem nenavrhl, něco, co by ho řešilo jsem už v tomto příspěvku psal a tak se nebudu opakovat...