Obchodník

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Hans

Re: Obchodník

Post by Hans »

Asi podobně jako u plánků na stavbu, zvyšovat cenu za počet těch artiklů v inventáři/armádě/hispodářství.

U měst by to mohlo být třeba 1000 věhlasu za každé vlastněné město, čili pokud má dnes někdo 150 měst, tak koupí 100 dalších měst za 10 milionů věhlasu dalších 100 měst. Po úpravě by jich za stejné množství koupil cca 37 měst jestli ChatGPT počítá správně. Tak to by trochu srovnalo ustřelené hráče. Ale třeba je to moc trestající a tenhle stav vyhovuje všem ostatním, nevím :)

U Generálů/Krystalů a Esencí asi není obava, že to někdo více "zneužije", ale tak v rámci zachování jednotnosti chování obchodu za věhlas by to mohlo nepatrně narůstat za počet již vlastněných.
Hron

Post by Hron »

Děkuji za rozpracování.

Můj názor je stejný. Nepotřebuji změnu, ale navrhované změně bránit nebudu.
ySpirit

Post by ySpirit »

Hans wrote: Thu 23. Oct 2025 10:59:22 Není 100.000 věhlasu za jedno město málo? Ve světle aktuálního věku, který je sice poznamenaný některými turbulentními změnami, má první hráč více než dvakrát tolik měst, co ostatní v důsledku nabalování věhlasu v Údolí stínů...
100k vehlasu mi vzdycky prislo dost. Tolik potrebujes i na kralovsky palac a 3x tolik na palac velekrale.
Tady bych rekl, ze neni problem s cenou za mesto, ale s farmenim udoli stinu. To by nemelo byt snadne sundat bezztratove.

Ale pamatuju si, ze nejakou dobu zpatky jsem ve statistikach videl 7 klanu zivych Dreaddu s podobnym slozenim armady, a pak to farmila Criniska :D
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

staci obmedzit max. vehlasu za udoli stinu a je po probleme :D

hans problem v tvojom podani je v tom, ze ked budem mat 5 mest tak si ich kupim na zaciatku ovela viac ako ked s tym zacnem na konci. Kde je potom ta spravedlnost?

Alebo sa bude pocitat globalny pocet mest vsetkych hracov v LoI ?

Plankov/stavieb mozes mat len obmedzene mnozstvo a teda sa s tym da pracovat. Mest mozes mat...

Si predstavme ze hram za Dreadda. Mam 50 mest a farmim udoli stinu (nejako). Spravim si 400k vehlasu (tazenie, eternani, udoli stinu) a teraz za 49 mest kupim vybavenie na Temnych prizrakov.
A nasledne idem kupit mesta k obchodnikov. Zacinam na 1k vehlasu a postupujem dalej. Kolko ich kupit za 400k? Cca 28 (som sice iba na polovici povodneho stavu, ale je to slusny navrat ).
Cize staci mi udrziavat relativne nizsky pocet mest a mozem si za relativne malo vehlasu robit prizrakov do ...

resp. co keby som sa rozhodol drzat stav mest na 1 a stale hadzat vybavenie na temnych prizrakov. Potom za 400k vehlasu dokazem pridat 400 vybavenie na temnych prizrakov a to uz nie je sranda :D

V urcitych specifickych pripadoch by toto mohlo byt hodne nebezpecne
Hron

Post by Hron »

nezmar wrote: Mon 27. Oct 2025 9:03:38...
Řekl bych, že to Hans myslel tak, že základní cena bude 100k, jak je nyní a ta se bude zvyšovat po 1k. Takže cena bude vždy stejná, nebo vyšší, než je nyní a pokud bude mít někdo hodně měst, tak pak další město bude velmi drahé.

Takže pro Dreadda bez měst bude situace stejná jako nyní a pro všechny ostatní budu měst dražší.
Tím odpadne případ co jsi psal ty, že by měl Dreadd 400 měst za 400k věhlasu. Pak pro hráče, co si koupí jedno dvě města za věk, tak nyní si koupí jen jedno, což na celkovém počtu takový rozdíl neudělá. A primárně to ovlivní člověka, který by si jich chtěl koupit 150, ale takto bude mít třeba jen na 30.

A to mi připadá v pohodě. Proto jsem psal, že nejsem proti.
Ale taky jsem psal, že zároveň mi nevadí současný stav, a proto nejsem ani pro.

PS: Pokud se pro ÚS nevymyslí jiná odměna, tak bych věhlas neomezoval, protože ten je nyní jedinou relevantní odměnou od chvíle, kdy klany mají nad 10M army...
Hans

Post by Hans »

Hron wrote: Mon 27. Oct 2025 14:55:18
nezmar wrote: Mon 27. Oct 2025 9:03:38...
Řekl bych, že to Hans myslel tak, že základní cena bude 100k, jak je nyní a ta se bude zvyšovat po 1k. Takže cena bude vždy stejná, nebo vyšší, než je nyní a pokud bude mít někdo hodně měst, tak pak další město bude velmi drahé.

Takže pro Dreadda bez měst bude situace stejná jako nyní a pro všechny ostatní budu měst dražší.
Tím odpadne případ co jsi psal ty, že by měl Dreadd 400 měst za 400k věhlasu. Pak pro hráče, co si koupí jedno dvě města za věk, tak nyní si koupí jen jedno, což na celkovém počtu takový rozdíl neudělá. A primárně to ovlivní člověka, který by si jich chtěl koupit 150, ale takto bude mít třeba jen na 30.

A to mi připadá v pohodě. Proto jsem psal, že nejsem proti.
Ale taky jsem psal, že zároveň mi nevadí současný stav, a proto nejsem ani pro.

PS: Pokud se pro ÚS nevymyslí jiná odměna, tak bych věhlas neomezoval, protože ten je nyní jedinou relevantní odměnou od chvíle, kdy klany mají nad 10M army...
Ano ano, pardon, myslel jsem pouze navyšování ceny za další nákup s tím, že první město bude stále za cenu 100k věhlasu :)
Post Reply