Buh - Aethar

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Hron

Re: Buh - Aethar

Post by Hron »

Méně kreativní možnost je vyjít z toho co ve hře už je u jiných bohů a zkombinovat.

Základní kostru vidím takto:

První větev
1. budova
- věrní, pak vylepšení na vyznavače
- zadarmo zasvěcenci

2. budova
- válečníci
- zadarmo sestry

3. budova
- šamani

4. budova
- hvězdy

bonusová jednotka bude Aetherův válečník. Prvně 1 za kolo, po vylepšení (počet tahů / 1000) za kolo.

schopnosti:
za x run nebes vysvěcení současných jednotek (4 tlačítka - vždy pro všechny jednotky z dané budovy) -> převede současné jednotky na svaté. Dále se ale staví takové, jak předtím. Vysvěcení bude velmi drahé -> přidává stacky (počítám, že za věk hráč provede je jednou pro každou budovu -> možnost to rovnou dát jako omezení a pak nemusí být tak drahé). Ale nemění se budova, protože svaté jednotky nejsou nutně silnější, jen jiné.

Druhá větev
1. budova
- pavouci
- po postavení obrů -> obří pavouci

2. budova
- ledový elementál / přízrak
- budova se dá za levno (1 runa sněhu?) přepínat podobně jak dílna/univerzita u ghora

3. budova
- obři

4. budova
- hydry

bonusová jednotka bude vlci

schopnosti:
bude velký rituál, který bude měnit jednotky na starodávné (ala rituál života u Dralgara) a pak malé rituály na posvátné jednotky ala první větev

Ale je to jen nástřel a bude to taky vyžadovat úpravu některých jednotek.
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

davidusX wrote: Mon 27. Oct 2025 16:41:53 Myslím, že Aether je nějaký rozbitý. Mám tyhle budovy:
Ledový Dóm
Ledové Jezero
Chrám Duše Ledu
Obrovský Ledový Chrám

Rekrut akolyt je celou dobu nesmyslně nízký (cca 23 za tah a 2 zasvěcenci) a nemám možnost získat velemága. Nevím, jestli je to bug, nebo jsem to prostě jen špatně "seskládal", ale myslím, že minimálně ten rekrut akolyt by se takhle neměl chovat nikdy. Popravdě nechápu, která budova patří ke které větvi, takže jsem asi vytvořil nějaký paskvil ..ale třeba u Dhara jdou ty větve kombinovat, takže myslím, že tady by to bylo taky fajn.
Hron wrote: Mon 27. Oct 2025 19:30:21
PS: "Druhá větev" Aethera je naprosto nepoužitelná a je v seznamu na předělání.
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

Práve rozbieham tú druhú vetvu a zatiaľ je to teda tragédia už na začiatku. Všetko strašne drahé a málo úžitku. Tento vek by som to chcel nejako rozumné upravit
Hron

Post by Hron »

Ok, tak o víkendu zkusím rozpracovat tu svou myšlenku. A zároveň ji zredukovat, protože nechci aby měla tolik stacků jednotek, jak jsem původně navrhoval. Aneb chtěl jsem využít svaté jednotky, ale nejsou třeba a byli by jen stacky navíc.

PS: Ano, je to aktuálně nejhorší větev ze všech bohů.
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

kazdy vek by som chcel zahrat "najhorsiu vetvu" medzi aktualnymi bohmi a skusit ju nejako zmenit :) - je tam vacsia motivacia ked to hram :D
minuly vek som tak hral druidov a ziveho dreadda. Tento vek idem teda skusit Aethra. Prelistujem co tu k nemu je popisane, pockam na tvoj navrh a mozno ma este nieco osvieti :D

PS: zatial to ma relativne cas, robim na tom pleneni
Hron

Post by Hron »

Rework Aethera
Myšlenka je v tom, že jedna větev bude zaměřená na lidi a druhá na zvířata, obry, bájné bytosti a podobně.

Aktuálně jedna větev je lidská (funguje a nepotřebuje upravit) a druhá má lidský začátek a pak se to mění (a ta nefunguje). Zároveň věrnostní bonus lidské větve je zvíře a druhé větve je člověk. Takže já bych vše lidské přesunul na lidskou větev a nelidskou větev doplnil o chybějící. A proto bych upravil částečně i tu fungující větev.

1. větev - lidská
Ta je sice novější, ale je dlouhou dobu jediná funkční a hratelná, takže si zaslouží povýšení.
Jak jsem psal, tato větev nepotřebuje změny, ale protože chci Aethera rozdělit na lidi a nelidi a zároveň mi přijde zbytečné zahodit některé jednotky, tak nějaké úpravy udělám i zde.

2. budova - Ledový chrám
Aktuálně obě větve zde dávají lidi, ale vyznavači/zasvěcenci mají bonusy z nelidské větve a věrní z lidské větve. Jednoduché řešení by bylo nechat zde věrné pro lidskou větev, ale protože nechci o vyznavače/zasvěcence přijít a zároveň protože věrní jsou vlastně jen lepší OV, tak zde právě přicházím se změnami.

Aetherovo útočiště se změní na první budovu (tedy místo domobrany). Lze postavit pokud má hráč Ledovou citadelu.
Ledový chrám získá bonusy jen z této větve. Podmínka pro Ledový Dóm bude Ledová citadela.

Ledový Dóm
Vím, že Akolyti mají nějaký bonus do rekrutu, ale netuším jaký, takže navrhnu něco sám.
Maximální rekrut Akolytů = 200 + počet run nebes + skóre*3 + počet měst*5
(Aether jako jediný řeší skóre, tak bych to dal i sem, a pak historicky ho zajímají města a runy nebes, tak ty jsem přidal -> nejsem si jist, zda je hodnota rozumná a čekám úpravu po prvním věku)

3. budova - Výcvikový tábor
Změnu chci jen u Zasvěcenců, protože mi přijde hloupý ten systém, kdy tam člověk každé kolo vkládá 5 vybavení, aby měl rekrut 1 vyznavač + 1 jeden zasvěcenec a tak měl zasvěcence nejlevnější. Takže bych udělal změnu na to, že Zasvěcenec přijde jen při rekrutu maximálního počtu Vyznavačů za tah. A až když bude první budova vylepšená na Dóm a budou se rekrutovat Akolyti, tak pak bude příchod Zasvěcenců dle počtu Akolytů, jak by mělo být i teď.
A ještě tedy navíc bonus do rekrutu vyznavačů. Maximální rekrut za tah zvednout z 5 na 20.

4. budova - Chrám duše ledu
Bonus do rekrutu vyznavačů. Maximální rekrut za tah zvednout z 20 na 50.

5. budova - Ledová citadela
Prohození bonusu s Obrovským ledovým chrámem. Tedy přichází Aetherovy ledový válečníci místo vlků a umožňuje vylepšení Ledového Chrámu na Ledový Dóm. Nově umožní přestavbu Domobrany na Aetherovo útočiště.
Bonus do rekrutu vyznavačů. Maximální rekrut za tah zvednout z 50 na 200.

1. budova - Aetherovo útočiště
Teoreticky se budově mohou dát nějaké bonusy, ale není nutné. Nebo třeba sem můžeme přesunout možnost vylepšování staveb. Tedy že až po postavení Útočiště půjde vylepšit Ledový chrám, Chrám duše ledu a Ledová citadela. A to se mi líbí.

Zároveň u této větve bych zavedl jako u Dhara automatické vylepšení jednotek po vylepšení budovy. Aether má taky hodně jednotek a tak nepotřebuje mít 2 stacky šamanů a hvězd... Tedy že součástí vylepšení budovy prošli jednotky tvrdým výcvikem, aby se předvedli při slavnostním otevření na počest jejich boha Aethera.
Hron

Post by Hron »

A nyní tedy to hlavní a to úprava nelidské větve.

2. větev - nelidská (Mytická)
Protože jsem jim ukradl první budovu (tedy druhou) pro lidskou větev, tak zde bude potřeba náhrada. A jak jsem psal dříve, bylo by fajn vymyslet něco zajímavého, ale aktuálně mě nic nenapadá a tak se inspiruji Dralgarem.

2. budova - Zamrzlý les
Jednotka: Ledový pavouk

Ledový pavouk
Dmg: 13
Útok: 7
Obrana: 10
Iniciativa: 8
Druh útoku: 1
Životy: 30
Hodnota: 50
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Magie ledu 1, Ledový štít (10%)
Rasa: zvíře
Rekrut: 5
Cena: 250 zl

3. budova - Ledová jeskyně/Ledové jezero
Původně jsem chtěl, aby se to mohlo prohazovat, jako že je jeskyně hned vedle jezera, které než zamrzlo, tak do něj z té jeskyně tekla voda.
Ale protože bude možnost vylepšit jednotky na Starodávné, tak jim nechci dát tolik stacků, takže si bude hráč moci vybrat zda chce více obraného elementála, nebo více útočného přízraka.

Ledový elementál
Dmg: 50
Útok: 10
Obrana: 15 -> 20
Iniciativa: 6 -> 3
Životy: 680 -> 1000
Hodnota: 500
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Magie ledu 1, Ledový štít (15%), Imunita proti ohnivému štítu, Neživý -> Ledový štít (30%), zbytek zůstává
Rasa: elementál
Rekrut: ? -> 2
Cena: ? -> 1000 zl

Ledový přízrak
Dmg: 100 -> 150
Útok: 18 -> 20
Obrana: 16 -> 10
Iniciativa: 5 -> 6
Životy: 1000 -> 500
Hodnota: 800 -> 500
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Magie ledu 1, Neživý -> Magie ledu 2, Ledový štít (10%), Imunita proti ohnivému štítu, Neživý
Rekrut: ? -> 2
Cena: 10k zl -> 1000 zl

Obě budovy přijdou o své aktuální bonusy a místo toho získají:
Zvedá maximální rekrut pavouků za tah z 5 na 20.

4. budova - Ledová pevnost
Bonus rekrutu přízraků se změní na (odehráno tahů/100 + počet měst) a platí i na elementály.
Místo Ledových pavouků přichází (jen) Obří ledový pavouci.

Obří ledový pavouk
Dmg: 130
Útok: 14
Obrana: 16
Iniciativa: 6
Druh útoku: 2
Životy: 300
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Magie ledu 2, Ledový štít (20%)
Rekrut: 5 (s druhou budovou z této větve 20)
Cena: 1000 zl

Co Obrů samotných se týče, tak ti jsou drazí, ale s bonusem za věrnost a s poslední stavbou klesá cena o 40% a to je dost, tak bych je zatím takto nechal a vyzkoušel a až pak uviděl. Aktuálně nedokáži odhadnout jak sem zapadnou po úpravě ostatních věcí.

5. budova - Obrovský ledový chrám
Změna bonusů na:
* Snižuje cenu Ledových obrů o 20%
* Zvedá maximální rekrut pavouků/obřích pavouků za tah o (počet run nebes + počet měst*5)
* Pokud jsou všechny budovy Æthrovy, pak každé kolo přichází několik Sněžných vlků. (množství závisí na skóre)
* Umožňuje přestavět Domobranu na Aetherův ztracený ledový chrám. (nenapadá mě dobrý název)

A jak jsem psal kdysi, tak je tu problém s jednotkou "Ledová hydra". Je to jednotka, která je na jednu stranu útočná a na druhou stranu je to i hlavní štít této větve. A tak dělá vše a nic z toho výborně. To by normálně nebyl problém, ale jak se LoI dál rozvinulo, tak nyní je třeba, aby jednotky dělali věci dobře a je tak mnohem lepší, když dělá jednu věc dobře, než když dělá vše průměrně. Takže osobně si myslím, že hydra potřebuje předělat. Ale protože měním mnoho předchozích věcí, tak si nejsem jist jak. Nabízelo by se, aby z ní byla spíše útočná, než obranná jednotka, protože mít poslední jednotku obranou je obvykle ekonomicky nevýhodné a je to dobře vidět u Wurmů, kteří se nehrají. Ani Wurmové totiž nejsou nesmrtelní a platit za jejich obnovu je moc drahé. S hydrami to bude to samé. Takže proto si myslím, že by se měla posílit její útočná síla. Ale než navrhnu jak, tak bych si chtěl zahrát jeden věk s ostatními změnami.

1. budova - Aetherův ztracený ledový chrám
Umožňuje používat "bonusy a kouzla".
Místo Sněžných vlků přicházejí Ledový vlci.
Lze přivolat Fenrira, obří vlka.

Fenrir
Dmg: 100k
Útok: 100
Obrana: 75
Iniciativa: 11
Životy: 250k
Hodnota: 750k
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Magie smrti 3, Steč (100k), Ledový štít (50%), Imunita proti proti kouzlům (100%)
Cena: kdyby to byl Nebeský krystal jak u Dhara, bylo by to moc divné? Ono to totiž jinak celkem dává smysl, že jen Nebeský krystal, který dokáže probudit a přivolat Kamenného krakena, dokáže přivolat "božského" vlka.
Vycházel jsem z Krakena, který má multiútok, což Fenrir mít nebude a tak má o něco lepší staty.

Ještě by se mu mohlo dát posílení ostatních vlků, jako alfa vlk, který vede ostatní vlky do boje.

Bonus a kouzla
Ledová jeskyně -> Přemění Ledové přízraky na Starodávné ledové přízraky.
Ledové jezero -> Přemění Ledové elementály na Starodávné ledové elementály.
Ledová pevnost -> Přemění Ledové obry na Starodávné ledové obry.
Obrovský ledový chrám -> Přemění Ledové Hydry na Starodávné ledové Hydry.

Ostatní se zruší.

Starodávné jednotky:
Hydry -> oddělejme "Nepředvídatelnost" -> ta schopnost myslím více odradí hráče hrát, než že by Aetherovi pomohla. Místo toho bych ji přidal 2 hlavy (+ další 2 útoky)
Obři -> nechme jak jsou
Elementálové a Přízraci budou upraveni podobně jak jejich základní varianty.

Starodávný ledový elementál
Dmg: 50
Útok: 11 -> 10
Obrana: 20 -> 25
Iniciativa: 6 -> 4
Životy: 1020 -> 2000
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Magie ledu 1, Ledový štít (50%), Imunita proti ohnivému štítu, Neživý -> přidat: Imunita proti proti kouzlům (50%)

Starodávný ledový přízrak
Dmg: 110 -> 200
Útok: 19 -> 25
Obrana: 17 -> 10
Iniciativa: 6 -> 8
Životy: 1100 -> 500
Hodnota: 850 -> 500
Kouzla, schopnosti a vlastnosti: Magie ledu 1, Ledový štít (25%), Imunita proti proti kouzlům (25%), Neživý -> Magie ledu 2, Ledový štít (20%), Imunita proti ohnivému štítu, Imunita proti proti kouzlům (20%), Neživý

PS: U mnoha věcí u úprav této větve si nejsem 100% jist, ale chtěl bych to takto zkusit a po prvním věku pak doupravovat.
Zároveň vím, že změny ovlivní i eventy, protože v nich se tyto jednotky nacházejí, ale zatím mi nepřijde, že by změny byli až tak zásadní, aby to byl problém.
Last edited by Hron on Sun 09. Nov 2025 19:30:47, edited 1 time in total.
Ugluk

Post by Ugluk »

pěkné změny, ale co to tématicky pojmout jako Rangarok? Lidská větev je ta na straně Asů (tedy severských bohů) a ta druhá bude na straně Lokiho? Proto se nabízí hned několik těch nestvůr obří vlk Fenrir, nebo Jörmungandr obří mořský had a případně bych ty ledové pavouky nahradil čímkoliv jiným, pavouky mám spojený s Dralgarem Imagarem, co tam nedat nějaký lední medvědy, k těm mi ten štít sedí víc, ale nevím jakým tahem mu pak dát střelecký útok. :-(

Jen poznámka, teď má jedna AEtherova jednotka schopnost vypínat ohnivý štít aby mu nepomřeli všichni šamani, ta druhá větev nic takového nemá a je podstatně víc na blízko, bude pod tím kapat ve velkém, ale to se asi od ledu čeká, když se potká s ohněm :-D
Hron

Post by Hron »

Nepleteš se v tom, která větev je která ohledně ohnivého štítu?
Lidská větev ruší ohnivý štít. (mág ledu chodí od válečníků)
Nelidská větev má střelce (po vylepšení), jednotky s imkou, střelce, hydry. Jen hydry trpí na ohnivý štít.

Medvědy mám já zase u stínového vulkána. Ale jinak se nebráním to nahradit něčím jiným.

A ano, nad Fenrirem jsem přemýšlel, ale když chodí vlci jako passivka, tak jsem si nebyl jist. Ale možná o to ten Fenrir sedí více...
Had mě taky napadl, ale u hadů mě vždy vyskočil v mysli Dhar a pak mi taky přišlo, že by měl být až moc velký. Přeci jen Fenrir mi přijde jako "přijatelnější protivník". Zkusím to doplnit návrhu.
ySpirit

Post by ySpirit »

Hron wrote: Sat 08. Nov 2025 11:10:32 Rework Aethera
....
Lidska vetev
Slozeni
Vyznavac (+zasvecenec) [dmg, dmg] - valecnik (+sestra +mag) [dmg, dmg, podpora] - saman [stit] - hvezda [dmg] - vylepseni domobrany na verne [dmg/druhy stit] + aetherovo valecnici [dmg]

1. Vyznavacum bych snizil hodnotu i cenu.
V zacatku stoji hodne, staty zase az tak vysoke nemaji.
Magie ledu je ok. Mozny napad - scalovat to s poctem vyznavacu (s vyssim poctem zpomaly treba az -3 jako by meli magii ledu 2)

2. Navyseni rekrutu by se nemuselo vazat vylozene na nasledujici budovy (vernost), ale primo na danou budovu (mame postavene 3 rekrutici budovy = rekrut).
Cetl jsem tady, ze si hraci stezuji, jak nejde mixovat bohy. Takhle by to bylo funkcni i s michanim bohu.

Taky si dokazu predstavit oslabeni nekterych casti lidske vetve (cena ledovych valecniku, odebrani slayeru sestram, upraveni hvezd) :mrgreen:

Myticka vetev
Slozeni
Pavouk [dmg/druhy stit] - elemental nebo prizrak [stit, dmg/druhy stit] - ledovy obr [dmg] - hydra [dmg/druhy stit] + vlci [dmg]

3. Pokud nejsou plany pridat nekam ledove pavouky nebo s nimi vytvorit eventy, osobne by se mi libilo neco unikatnejsiho. Takhle to je moc podobne Dralgarovi vcetne obrich pavouku :)
V rychlosti me napada treba yeti, ledove vily, snehulaci, jack frost. Nebo treba zmenit elementaly na prvni budovu (+ je upravit, vyskytuji se jen v 1 eventu, ne?).
Popripade neco jineho.

4. Na prvni pohled maji ledovi pavouci vysokou cenu a hodnotu. Rekneme 100k zlata udela 400 pavouku = 12k zivotu (<2k oz vesnicanu), 5.2k poskozeni a 20k hodnota. Na osady +- OK, na prvni mesto spatny. V treti budove jsou hlavne jednotky pro stitovani, ktere v prvnim meste tolik nepomuzou.

5. Ledove prizraky bych moc neupravoval, jsou v chramech, pleneni. Cena / hodnota se toho nedotkne, tak by to bylo nejsnazsi.

6. Ledove prizraky odebrat z portalu (magie ledu pro vsechny), jestli se chce vylozene mit v portalu jednotka s magii ledu, at je unikatni.
Ledove obry bych taky spis odebral (magie ledu 2 s aetherovo praporem od prvniho kola)

7. Osobne mi to cele prijde slabe a hodne mi tu chybi nejaky oomph, co by to aspon trosku popohnal.
1 jednotka utoci od prvniho kola, zbytek ceka az do tretiho kola, kde nic nema slayer, stec, dav. Jen magii ledu, ledovy stit a nijak vyrazne poskozeni. Vetsina jednotek ma vysoke HP, ale to jim moc nepomuze, kdyz po kazdem eventu budou muset doplnovat pocty.

Extra moznosti upravovani

8. Pridat do myticke vetve navyseni utoku/poskozeni proti zpomalenym jednotkam.
a) full sila i pri zpomaleni jen o 1 bod
b) nabira na sile s kazdym ztracenym bodu iniciativy
c) sila je silne navysi do jednotek, co se nemuzou hybat
d) slayer vuci jednotkam, co se nemuzou hybat
To by znamenalo, ze v delsich bojich se jeho jednotky stavaji o neco silnejsi.
Velemagem ledu jim da okamzity power spike (proti zivym jednotkam).

9. Druha moznost je pridat magii ledu 1/2 i snizovani obrany (o stejny pocet).
Ledovy stit taky?

10. Bud jim nechat maga a velemaga ledu, nebo nahradit necim unikatnejsim.
Magie ledu 7 by byla super, ale taky to muze byt specialni jednotka, se strelnym utokem, multiutokem 2, nepredvidatelnosti a magii ledu 2 (bude tedy od druheho kola zpomalovat nahodne jednotky)

11. Kdyz by se uz pouzila myslenka z 8., nepredvidatelnost by se dala nahradit u starodavnych hyder utocenim na nejpomalejsi jednotky.
Post Reply