Obchodník

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Hron

Re: Obchodník

Post by Hron »

Ještě mě napadlo procenta snížit tak, aby to více odpovídalo mé představě ceny (hlavní zdroj má být plenění, takže tohle by mělo být drahé). A aby se trochu vyrovnalo to, že často člověku nic nepadne, tak by zde byla odměna věhlas. Kdy věhlas by nebyl dle poražené armády, tak byla to konstantní odměna (chci se vyhnout přepočítávání).

Takže například jeden kokon by měl dle mě mít cenu tak 5k run života. Takže šance na kokon by byla 5% a pak 5% by byla šance na druhý item. To dělá průměrně 6k run na kokon a je to kulaté, takže to beru. Ale zároveň každé dobytí ti dá 2000 věhlasu. Takže za těch 6k run života nezískáš jen jeden kokon, ale také 32k věhlasu, což není moc, ale je to něco.
Hron

Post by Hron »

A další pohled je ten, že je stále problém s tím, že na trhu je málo run. Nyní se tam nějaké dostanou, ale obvykle je jich celkem málo. A pokud změníme obchodníka na to, že tam půjde získávám klíčové předměty, tak to dost možná povede k tomu, že všechny "přebytečné" runy budou hráči pálit u obchodníka a trh bude prázdný úplně. Nebo pokud tam už něco bude, tak to bude několikanásobně dražší než nyní. A to taky není dobré.
Hron

Post by Hron »

S trhem mě ještě napadlo, co snížit poplatek z 20% na 10%, aby obchodování na trhu bylo výhodnější.

Sice to pomůže přelévání, ale doufám, že to tak velký problém nebude a spíše to inspiruje lidi prodávat runy za rozumné ceny.
davidusX

Post by davidusX »

Speciální eventy za runy za mě klidně.

U toho kokonu podle mě není důvod, aby měl tak velikou hodnotu. Ve hnízdu pavouků je naprosto snadné ho získat - jen je rng hnízdo najít..

A k runám - změnit poplatek nepomůže. Ti co prodávají budou vždycky prodávat za maximální cenu, u které očekávají, že se to ve smysluplné době prodá. Takže by to asi fakt pomohlo jen přelejvačům (jestli ještě nějací jsou).
Hron

Post by Hron »

Tak vysokou hodnotu to má, protože nechci, aby si většina lidí řekla, že je lepší získávat předměty od obchodníka místo z plenění a tak by se ta plenění přestala chodit. Pak jsme je nemuseli přidávat. Obchodník by tak z principu měl být u všeho až krajní varianta, kdy to už prostě jinak nejde. Proto by tam měli být věci předražené.

A ano, ve hnízdě pavouků je lehké ho získat a jde jen o rng, jestli přijde. Ale ta šance je malá. Když se vezme tento věk, tak mám na svých klanech dohromady odehráno 15k tahů a hnízdo pavouků mi ještě nepřišlo ani jedno.
A tady jde vlastně taky jen o rng - když bude mít štěstí, tak ti hned za první informaci (25 run) mohou padnout 2 kokony. To mi nepřijde předražené.

Nebo jsi řešit hodnotu armády těch míst? Ta je ano trochu větší, ale tak nějak čekám, že tam budou chodit spíše větší armády, které si s tím v pohodě poradí, tak ať je to trochu zajímavý.
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

ja som za každý event, ktorý sa pridá do hry (keď sa spraví rozumný).
Za runy je to také, mno, tiež mám pocit že by to čiastočne zabilo trh (najviac rún majú top klany, ktoré chcú posledné stavby alebo ich už vylepšujú).

Čo tak to dať za ZLATO? v podstate keď tie runy predá, môže za ne gembliť :) bolo by pravdepodobne viac rún na trhu. Ale ani peňazí nie je nikdy dosť - to by si človek musel rozmyslieť či robí armádu alebo stavby

Alebo za Prezvest - momentálne moc nevyužitá veličina (ak nepočítame začiatok keď chodia kňazi bohov) - tak by boli odmeňované aktívne klany (ktoré reálne útočia) a nie farmy.
Hron

Post by Hron »

Zlato mi přijde, že hrozně moc lítá, tedy ve smyslu, že jsou hráči, kteří nikdy nenašetří ani 100M a hráči, kteří jsou schopni na konci veku do klanu investovat 10 mld zlata. Takže nějak rozumně vyvážit cenu ve zlatě mi přijde v důsledku těžší než v runách, i když by se zdálo, že by to mohlo vyjít na stejno.

Ale mohlo by se to klidně přihodit jako další možnosti u gamblera a akorát by se pak domyslela šance na padnutí předmětů v nich. Asi by to šlo.

Předzvěst
Předzvěst je momentálně k ničemu (až na stavbu paláce), ale u ní je problém v tom, že je to zdroj, který samovolně klesá a klesá tím rychleji čím je ho více. Takže je těžké dělat něco pro co by bylo tohle platidlo.

V důsledku to funguje tak, že je nějaká úroveň kolem které se hráč točí, pokud zabíjí vše co mu přijde. Kdy nad tuto oblast se dostane, pokud přijde něco co dává hodně předzvěsti (obětiště démonů?), nebo když netahá a jen vždy zajde do plenění a odtáhne jen jeden tah.
Takže většího množství dosáhne buď jednorázově při šťastném eventu, nebo když nehraje.
Opačně když předzvěst utratí, tak se rychle dostane zpět do původní oblasti, protože mu bude odcházet pomalu a tak po pár eventech je zpět kde byl.

To znamená, že když stanovíš cenu pod danou oblasti rozptylu, kde se běžně pohybuje, tak mu tu věc dáváš v podstatě každých pár tahů zadarmo. A pokud nastavíš cenu nad danou oblast, tak aby ji hráč mohl koupit, tak musí buď nehrát (což nechceme), nebo mít štěstí na event, čím je to ale vlastně odměna z eventu.

A pak další věc je, že tato průměrná hodnota se postupně zvětšuje s velikostí armády. Takže to, co je pro hráče na 10M nedosažitelně moc, je pro hráče na 50M zadarmo několikrát za den.

Vymyslet něco pro předzvěst by bylo zajímavé. Ale spíše bych to viděl třeba na tom, že by předzvěst ovlivňovala eventy v pustině -> tedy čím máš větší předzvěst, tím častěji se něco děje. Ale nedával bych, že si za ni něco budeš kupovat.
nezmar
Administrátor

Post by nezmar »

Spec. Eventy za predzvesť. Nad tym stojí sa zamyslieť. Niekde poznacim

Kultu proradnych carodeju se podarilo otevrit portal do sveta Diabolus a tys byl vybran abys prosel a pokusil sa vrátit uder.
Vstoupit do portalu
Hans

Post by Hans »

Není 100.000 věhlasu za jedno město málo? Ve světle aktuálního věku, který je sice poznamenaný některými turbulentními změnami, má první hráč více než dvakrát tolik měst, co ostatní v důsledku nabalování věhlasu v Údolí stínů. A já mu to přeju, ale dvakrát tolik měst už je trochu absurdní :) Když se cena zvedá u plánků na stavby, neměla by se zvedat i u ostatních artiklů - měst, generálů, krystalů a esencí?
Hron

Post by Hron »

A jak by sis to představoval?

Já s cenou města problém nemám, ale nebráním se změně.
Post Reply