Imperátorův palác

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
davidusX

Re: Imperátorův palác

Post by davidusX »

Už si moc nepamatuju jak tomu bylo historicky, ale tenhle boj o IP mi přijde neskutečně přetaktizovaný. Útoky většinou přichází až těsně předtím, než člověk dosáhne 24 hodin a řada top účtů se vyloženě jen šetří na nějaký jeden finální útok. Myslím, že by bylo mnohem zábavnější, kdyby byla větší motivace útočit dřív, takže bych na to téma chtěl trochu rozproudit debatu :D

Na chatu padl návrh na posílení příchozí obrany. Mě ještě napadlo, že by se mohla přidat druhá vítězná podmínka a to na čas celkového držení. Jako vhodná doba mi přijde 30 hodin - tj. při třech útocích/dobytích by to vyžadovalo IP průměrně udržet alespoň 10 hodin. To mi přijde jako dost na to, aby někdo nemohl prostě jen "zneužít" třech nocí. Snad by to lidi motivovalo k častějšímu útočení, protože by záleželo na každé hodině.
Hron

Post by Hron »

Co historicky si pamatuji, tak byli dvě různé situace:
1) někdo měl nemrtvého dreadda a nikdo už neměl žádného dalšího (jen nemrtvý dreadd mohl zabít nemrtvého dreadda) -> dotyčný vyhrál (a ne vždy nutně s dreaddem, protože ostatní to vzdali dopředu)
2) tím, že měli hráči neomezené útoky, tak si hráči klany neustále obnovovali a nevyhrál nikdo (zvláště po zavedení ŘPV mohl třeba Ghoro z 0 zlata a run za 150 tahů (24 hodin) postavit cca 100 army)

Od té doby se zavedli dvě změny:
1) Světlonoš začal rušit magii smrti a tak se stal nemrtvý Dreadd porazitelným
2) omezení na 3 útoky na klan, aby se nemohlo do nekonečna obnovovat

A co si tak pamatuji, tak dlouhou dobu to bylo tak, že i držení IP bylo ovlivněno rychlostí hry a tak se nemuselo držet 24 hodin, ale jen 16 hodin.
Myslím, že na 24 hodin se to vrátilo kvůli mně, kdy mně se 16 hodin nelíbilo, protože se občas stalo, že někdo postavil IP třeba v 1 ráno a než se lidé vrátili z práce / z přednášek, tak čas vypršel a tak na něj nešel útok.

Nápad s celkovým časem držení je zajímavý, ale to by také vyžadovalo nové počítadlo, které by každému klanu počítalo, jak dlouho drží a zároveň by se tohle muselo ukazovat ostatním. Tak je otázka, kolik je to práce to zavést.

Já bych radši nějaké výhody pro obránce, protože bych rád, aby se dal IP ubránit, ale třeba tohle je lepší řešení. Uvidíme jaký budou mít názor ostatní.
Hans

Post by Hans »

Možná to je specifikum tohoto věku, ale za mě jsou nabíhající jednotky za držení IP příliš málo. Docela by se mi líbilo, že by kromě armády obránci nabíhaly časem také ty hradby, které dostane rovnou ten, kdo staví první. To by mohlo trochu více donutit nevyčkávat a jednat.

Myslím, že by to sedělo i herně, první, kdo postaví IP si ho postaví i s hradbami, ostatní při dobytí IP hradby zničí a musí začít stavět odznova.

Ale klidně by se mohly posílit i samotné jednotky, např. tím, že by jím šlo přidělit vybavení. Tento věk jsou ty jednotky opravdu pouze "drobné" v porovnání s hlavní armádou.
Hron

Post by Hron »

Problém vybavení je, že útočník ho může získat. To je obecné fungování.

Já si zase prohrávám s myšlenkou, že by kapitáni jednotek IP posilovali svoje jednotky (podobně jako u Crinis, až na to, že tady by rovnou dávali bonus místo aby ho posilovali) a tak se zvyšujícím počtem by rostla rychleji i síla.
pěchota -> obrana
střelci -> útok
rytíři -> steč

Ale nápad se stavbou hradeb se mi také líbí, protože jak píšeš, dává to smysl.
davidusX

Post by davidusX »

Ještě mě napadá, že by se mohla rozšířit interakce s IP jakožto stavbou. Napadají mě dvě možnosti:
1) Vylepšování IP - za peníze, lidi (a runy?) by se dal upgradovat a tím by člověk mohl získat třeba právě ty hradby (při dobytí by vždycky klesnul zpět na lvl 1 bez hradeb), nebo by tím zvýšil příchozí množství obránců apod.
2) Bonusy pro držící klan - IP by mohl dávat bonusy ve smyslu příchozího zlata, rekrutu jednotek a tak. Případně jen boostovat už existující budovy.
3) Vlastně je tu i třetí možnost a to kombinace 1 a 2
Nemám dostatečný cit pro hru abych dal konkrétní návrhy, takže jen takový rámcový nápad..
Last edited by davidusX on Fri 31. Oct 2025 9:35:20, edited 1 time in total.
Hron

Post by Hron »

Tohle se mi nelíbí.
Snažíš se mít max armádu a investovat do toho vše co máš, abys IP udržel. Nelíbí se mi, že by sis měl nechávat nějaké zdroje na vylepšování IP. Stejně tak, když investuješ vše do postavení co největší armády, tak pak nemáš zlato na to, abys mohl tahat, tak bonusy při odtahu nedávají moc smysl.

Pro mě by bylo ideální, kdyby každý klan investoval maximum na udržení IP, takže v důsledku by byl nejraději, kdyby se chodilo all-in, tedy jeden útok. Ale protože hrávám jen pár klanů a nechci po prvním dni nemít co dělat, tak mi tři útoky přišli jako dobrá varianta, ještě s ohledem na to, že se ti může stát, že zaútočíš a těsně nedobyješ.

A pak taky to omezení na 3 útoky se zavedlo v době, kdy bojovali obvykle jen dva hráči a tak to zase nebylo až tolik bojů.

Možná by mohlo být zajímavé, kdyby se dalo omezení:
max 3 útoky, ale max 1 dobytí
Tedy, že můžeš až třikrát zaútočit, ale když dobyješ, tak pak už útočit nemůžeš. Aneb máš jen jednu šanci udržet.
Ale je otázka, zda o není moc omezující a oslabující "rychlé obnovující bohy ala Ghora".
Hron

Post by Hron »

A jak se psalo o motivaci útočit.
Tak motivací by teoreticky měl být i konec věku. Aneb správně, pokud nikdo IP neudrží 24 hodin, tak přijde bouře a vše zničí bez vítěze. A tedy pokud chce někdo vyhrát, tak musí vymlátit soupeře dříve než věk skončí a tedy potřebuje útočit co nejrychleji...

Bohužel tohle nefunguje.
davidusX

Post by davidusX »

S těmi zdroji máš pravdu. Ale možná vylepšování jen za věhlas a předzvěst by šlo? Jako odměna hráčům, kteří svou armádu aktivně využívali, místo čistého syslení. Pro předzvěst by to bylo hledané další využití a s věhlasem by to přidalo element taktiky - jak moc ho využiju u překupníka a kolik si pošetřím na IP..
Hron

Post by Hron »

O předzvěstí jsem psal už o obchodníka, myslím. U ní je problém jednak to, že podporuje netahat, protože pak o ní nepřicházíš a tak vždy zajít plenění, odtáhnout jeden tah a skončit je nejlepší farma. Druhý problém jsou eventy ala trosky, které ti mohou předzvěst zdvojnásobit, po kterých se tak vyplatí počkat, protože pokud nezdvojnasobis hodnotu armády, nebo ti nepřijdou znovu, tak tolik predzvesti mít nebudeš.

Takže tohle se mi nelíbí jako něco pro IP, co má být vyvrcholením věku.

A u věhlasu je problém farma US a Criniska.
Hans

Post by Hans »

Omezení vstupu do IP při dobytí se mi moc nelíbí, to vezme zase část závěrečné strategie, to bych nechal, i omezení na tři útoky.

Ale co nějaká pozitivní motivace k útoku - ke zvážení i za neúspěšné útoky - útočník by mohl loupit v imperátorově pokladnici a odnést si z útoku nějaké zlato a runy a postupem času, čím déle tam imperátor je, tím lépe si pokladnici chrání a možný loot klesá. Aby to skutečně motivovalo k tomu nesečkávat na 5 minut do konce :)

Ale osobně bych zkusil nejprve stavbu/obnovu rozbořených hradeb.
Post Reply