3 a 4 stupen bude možný až po postavení královského paláca - s veliteľa sa stane Kráľ
5. stupeň bude možný až po postavení vylepšeného kráľovského paláca (meno som ešte nevymyslel) - s Kráľa sa stáva Velekrál (imperátor nemôže byť, to je už obsadené)
Stavby - všeobecne
Re: Stavby - všeobecne
Císařký palác a z velitele se stává císař a je to ne? 
Ikdyž císař je vlastně téměř to samé jako imperátor..
Tak nižší stupeň by mohl být kníže a král nejvyšší..
- Královské cesty by se přejmenovali na knížecí, královský palác na knížecí zámek
a ty Královské věci by se posunuli na tu nejvyšší úroveň

Ikdyž císař je vlastně téměř to samé jako imperátor..
Tak nižší stupeň by mohl být kníže a král nejvyšší..

- Královské cesty by se přejmenovali na knížecí, královský palác na knížecí zámek
a ty Královské věci by se posunuli na tu nejvyšší úroveň

Predsunutá hliadka
s predsunutou hliadkou môžete šance zdvojnásobiť, čiže z 1:10 (10%) bude 1:5 (20%)
- bude slúžiť aj ako strážcovia obchodných ciest, to znamená, že bude zvyšovať produkciu Zlatému dolu, Dolu na runové esencie, archeologickemu nalezisku, a taboru uprchlikov
- + ďalšie bonusy (ešte neviem aké
)
s predsunutou hliadkou môžete šance zdvojnásobiť, čiže z 1:10 (10%) bude 1:5 (20%)
- príjem zlata (šanca 1:10) sa mení na rand(500,5000) * tahu_celkem/100 * 2^stupen_tabora (každé vylepšenie zdvojnásobí nájdené zlato)
- príjem rún (šanca 7:400) sa mení na 1 * 2^stupen_tabora
- Základná šanca na nájdenie predmetu bude 1:500
- aké predmety by ste tam chceli nájsť, nevyberať dáke úžasné predmety. Len také spestrenie
To zní dobře.nezmar wrote:Predsunutá hliadka
- bude slúžiť aj ako strážcovia obchodných ciest, to znamená, že bude zvyšovať produkciu Zlatému dolu, Dolu na runové esencie, archeologickemu nalezisku, a taboru uprchlikov[
- + ďalšie bonusy (ešte neviem aké
)
Takže ne předměty úplně na nic (měděné pláty), když ti padne průměrně 4-5 za 1000 tahů (když vezmu tu lepší šanci a případné bonusy), tak by ten předmět neměl být úplně k ničemu.nezmar wrote:archeologický tábor
- aké predmety by ste tam chceli nájsť, nevyberať dáke úžasné predmety. Len také spestrenie
- Základná šanca na nájdenie predmetu bude 1:500 (s predsunutou hliadkou 1:250, s bonusmi xxx)
Zároveň je jasné, že by tam nemělo padnou pks a podobně.
Takže by to chtělo nějaké průměrné předměty v kombinaci se zajímavými (ale ne přesílenými, takže třeba Meč paladina) a je otázka, zda tam nehodit i nějaký silnější, co kdyby měl člověk štěstí...
Zároveň, když jsou to Archeologové, tak se nabízí, aby tam byli pozůstatky z dob minulých, což by mohlo být třeba předměty z království orla, nebo by to mohlo být bojiště a být tam předměty z armád.
Asi by mi přišlo fajn, kdyby měla budova 3 stupně - tedy opět první stupeň je přístupný hned, druhý až po postavení paláce a třetí po postavení velepaláce? (nebo jak to nazveš).
Stupně by se nelišili šancí na předmět, ale seznamem možných předmětů.
1. stupeň - základní předměty
2, 7, 12, 14, 17, 18, 25, 26, 27, 59
2. stupeň - přidané předměty
15, 16, 19, 36, 61, 62, 67, 68, 72, 73
3. stupeň - přidané předměty
37, 42-47, 69, 70, 71
V každým stupni je 10 předmětů, kdy v posledním stupni jsou ty předměty už silné.
Navrhuji ale, aby to fungovalo tak, že otevřením nového stupně se seznam předmětů nenahrazuje, ale rozšiřuje, takže po postavení 1. stupně je přístup k 10 předmětům, po postavení druhého stupně k 20 a po postavení třetího stupně k 30 předmětů a tak je šance jen 1/3, že padne předmět z třetího stupně a tak průměrně jeden dobrý předmět na 750 tahů by mělo být v pohodě...
skôr som si predstavoval 5 stupňov aj runy tam budú zaujímavejšie aj zlato, lebo sa to bude násobiť *16 (pri 3. st by to bolo iba *4)
zvyšovanie šance určite na základe stupňov (aby tie eventy chodili častejšie). Predmety čo si napísal nahodím (kľudne nech ich tam je aj 30 nakonci) s tým, že na začiatku bude 10 + každý stupeň pribudne ďalších 5
Ak sa zmenia predmety tak to prehodíme
, prípadne ak to bude chodiť príliš často tak to zase zmeníme.
Teraz otázka ceny za vylepšenia. Keďže sú tam predmety tak by to malo rásť zásadne
1. stupeň (základná stavba): 50k zlata + 1k ľudí + 10 run ľadu
2. stupeň: 250k zlata + 2k ľudí + 40 run ľadu
2. stupeň: 1.25M zlata + 4k ľudí + 160 run ľadu
2. stupeň: 6.25M zlata + 8k ľudí + 620 run ľadu
2. stupeň: 31,25M zlata + 16k ľudí + 2480 run ľadu
teraz keď to rátam, tak tam je zlato v priemere každý ťah (pri 6k odohraných a maximálnych bonusoch) cca 528k - asi troška veľa, či?
zvyšovanie šance určite na základe stupňov (aby tie eventy chodili častejšie). Predmety čo si napísal nahodím (kľudne nech ich tam je aj 30 nakonci) s tým, že na začiatku bude 10 + každý stupeň pribudne ďalších 5
Ak sa zmenia predmety tak to prehodíme

Teraz otázka ceny za vylepšenia. Keďže sú tam predmety tak by to malo rásť zásadne
teraz keď to rátam, tak tam je zlato v priemere každý ťah (pri 6k odohraných a maximálnych bonusoch) cca 528k - asi troška veľa, či?
Více jsem přemýšlel nad těmi předměty a předměty 70 a 71 bych tam na jednu stranu chtěl (sedí do toho, že se objevilo staré bojiště, kde se v boji používali), ale na druhou stranu je tam nechci, protože získat je tady velmi snižuje význam tažení.
A i s tou šancí 1:250 jsem si říkal, že je to moc nebezpečné a přemýšlel jsem, jak je omezit, ale teď, když píšeš, že se má šance zvyšovat, tak tyto předměty v tom seznamu být nemohou...
A i s tou šancí 1:250 jsem si říkal, že je to moc nebezpečné a přemýšlel jsem, jak je omezit, ale teď, když píšeš, že se má šance zvyšovat, tak tyto předměty v tom seznamu být nemohou...
tie predmety si tam riadne nahodil 
Najlepšie zbrane a zbroje mi príde troška veľa. Asi to zmeníme na 6 predmetov v základe a každý stupeň + 3. Čiže celkovo 18 predmetov a troška to pomeníme.
Je tam len prvotná investícia peňazí a potom už len sa zbiera. Čiže odmeny mi prídu v predmetoch celkom nadhodnotené

Najlepšie zbrane a zbroje mi príde troška veľa. Asi to zmeníme na 6 predmetov v základe a každý stupeň + 3. Čiže celkovo 18 predmetov a troška to pomeníme.
Je tam len prvotná investícia peňazí a potom už len sa zbiera. Čiže odmeny mi prídu v predmetoch celkom nadhodnotené
Když pominu nějak bugované klany a podobně, tak aktuálně bych počítal s příjmem od lidí 200k za tah na 4k tazích s tím, že by to mohla být relativně rozumná střední hodnota, takže bychom mohli zkusit jako odhad poměr 50k zlata na 1k tahů.nezmar wrote:skôr som si predstavoval 5 stupňov aj runy tam budú zaujímavejšie aj zlato, lebo sa to bude násobiť *16 (pri 3. st by to bolo iba *4)
Ak sa zmenia predmety tak to prehodíme, prípadne ak to bude chodiť príliš často tak to zase zmeníme.
Škola architektů zvýší limit města na max stupni o 75%, což se dá říci, že zvýší příjem o 75%. Ale nedělá nic jiného. Tady tábor mimo zlata dává ještě runy a občas předmět a tak by měl ve zlatě dělat méně než škola. Maximálně bych ho dal na +50% příjmu, ale spíše třeba na +30% příjmu.
Takže když výše zmíněné spojím, tak mi to vychází, že na 4k tazích by se mělo dát cca 30% z 200k zlata za tah, tedy 60k zlata za tah. Pro 6k tahů by to mělo být 90k zlata, tedy cca 1/6 toho, co jsi psal ty...
Když jsem ty předměty vypisoval, tak jsem je bral, že jsou hlavní odměna z toho a zlato a runy jsou jen na oživení a ne obráceně, že hlavní zisk je zlato a runy a předměty jsou je na oživění.nezmar wrote:Je tam len prvotná investícia peňazí a potom už len sa zbiera. Čiže odmeny mi prídu v predmetoch celkom nadhodnotené
V tomto případě samozřejmě je třeba ty předměty upravit...
treba to porovnať hlavne s dolom na zlato
posledny stupen $bonus_zlato2 = 40000 + ceil($tahu_celkem/100)*6000;
a architektov posledny stupen chcem dat na 100% - bude to náročne vzhľadom na Palác Velekrále
posledny stupen $bonus_zlato2 = 40000 + ceil($tahu_celkem/100)*6000;
a architektov posledny stupen chcem dat na 100% - bude to náročne vzhľadom na Palác Velekrále