Buh - Crinis

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
User avatar
nezmar
Administrátor
Posts: 1603
Joined: Mon 27. Jan 2014 7:42:38

Re: Buh - Crinis

Post by nezmar »

* zasvatenec, znížený rekrut, znížený svätý útok na 15%
* opati chodia v menšom počte (cca o 50%). Zvýšené zo 100 mnichov na 150 mnichov nutných na jedného kapitána (v základe)
* paladin, znížený bonusový rekrut o polovicu
* mágia svetla 4 (posilovanie inic.) znížené v základe na 10% (pôvodne 20%)
User avatar
Hron
Posts: 1130
Joined: Mon 08. Feb 2016 16:16:11

Re: Buh - Crinis

Post by Hron »

Super!
User avatar
Hron
Posts: 1130
Joined: Mon 08. Feb 2016 16:16:11

Re: Buh - Crinis

Post by Hron »

A stále si myslím že multiútok na elitních střelcích je moc, ale už netrvám na tom, aby se rušil.

Primárně je to kvůli tomu, že jak jsem za ni hrál, tak nepůsobí tak neporazitelně, jak jsem měl strach že bude. Je to sice hlavně tím, že ji věčně dochází válečníci, ale to není důležité. Důležité je, že není neporazitelná.

Dále pak z pohledu PvP vlastně na tom není o tolik lépe než Dralgar. Tedy silných střeleckých útoků mají stejně a Crinis má výhodu jen ve starých jednotkách, kterých obvykle nemá tolik. A třeba Bahenní Dhar má významných střeleckých útoků více.
Silný je tak ten multiútok až ve třetím kole, kde s tím, že hlavní štíty jsou dole a s tím, že má steč od Světlonoše, jsou všechny útoky významné, ale to je snesitelná výhoda.

Co pustiny a podobných se týče, tak tam ten multiútok hodně pomáhá (například počtem útoků na sestřelení meteoritů a podobně), takže ano, zde se to projeví hodně a v early stáele budu mít tendence ten multiútok rušit. Ale jak jsem psal na začátku, tak později se ukáže, že hlavním omezením jsou válečníci a Crinis má stále ztráty (na rozdíl třeba od Dralgara, který se vyléčí, nebo Aethera, který má stěny) a musí se hlídat, takže mi už tolik nevadí ti střelci, protože je v důsledku vůbec neřeším a řeším jen ty válečníky.


Sumace:
Opravdu si stále myslím, že jsou elitní střelci s multiútokem moc silní, ale už mi to tolik nevadí a přikláním se ke tvrzení, které mám třeba o Obřích černých pavoucích, nebo Valkýrách -> je to moc silný, ale vlastně mi to nevadí, jen ať si každý bůh s něčím užije...
(a když už jsme u toho, tak elitní střelci jsou vlastně slabší, než zmiňované valkýry a obří pavouci...)
User avatar
nezmar
Administrátor
Posts: 1603
Joined: Mon 27. Jan 2014 7:42:38

Re: Buh - Crinis

Post by nezmar »

chi chi. Ale spravil by som niečo s kapitánmi. Mám pocit, že dávajú príliš veľký boost.
Tak buď
* zredukovať ich počty alebo
* znížiť bonus
Ja osobne som skôr za redukciu počtov aby ich nebolo toľko a CRINIS nemala neporaziteľných bojovníkov a presílený útok na mnichoch
User avatar
Hron
Posts: 1130
Joined: Mon 08. Feb 2016 16:16:11

Re: Buh - Crinis

Post by Hron »

U kapitáni je trochu problém v tom, že je neskutečně velký rozdíl mezi tím, když někdo celý věk jen farmí tažení a nedělá nic jiného a mezi člověk, který hraje "normální hru" bez tažení (ať už třeba proto, že nemá 6 klanů a chodit jen první část tažení bez jeho dokončování ho neláká).

Ale dobře, snížíme jejich počty, ale protože mi nepřijde Crinis tak neporazitelná, jak by se zdálo, tak bych navrhoval ji i trochu pomoci a ne jen oslabit.
Oproti dreaddovi nemá posílení od začátku boje na začátku prvního kola, ale získává ho až postupně a nemůže používat obrannou palisádu, tak je celkem dlouho smutná a v i boji o IP má proti určitým bohům velké slabiny (například bahenní Dhar ji naprosto zničí). A vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak bych řekl, že kdybych měl sestavit žebříček bohů, tak z obecného hlediska je Dhar silnější. Takže si nemyslím, že potřebuje nějak moc nerfovat.

Výsledný návrh
posílení:
- zvýšení rekrutu válečníků na dvojnásobek
oslabení:
- 1000 válečníků na jednoho kapitána, bez urychlení po vylepšení budovy -> kvůli dvojnásobenému rekrutu válečníků se základní rekrut nemění a oslabení je jen v tom, že se neurychluje -> odhaduji, že ve výsledku jich bude 1/2
- 500 střelců na jednoho kapitána, bez urychlení po vylepšení budovy -> ve výsledku jich odhaduje, že bude 1/4
- 250 mnichů na jednoho opata, bez urychlení po vylepšení budovy -> ve výsledku jich odhaduje, že bude 1/3
User avatar
nezmar
Administrátor
Posts: 1603
Joined: Mon 27. Jan 2014 7:42:38

Re: Buh - Crinis

Post by nezmar »

Oki, takže som to spravil takto:
* bonus pri vylepšení som nechal, ale nie taký dramatický. Bude sa zvyšovať o 15% prvé vylepšenie a o 30% najlepšie
* rekrut válečníkov bol zvýšený o +67% (aby sa troška vykompenzovalo to zvyšovanie v rámci vylepšenia)
* kapitáni budú chodiť podľa tvojho návrhu. Ale bude ich mierne viac ako predpokladáš, keďže bude určité zvýšenie z budov. Možno o takých 20%

zmeny už nahodené
User avatar
Hron
Posts: 1130
Joined: Mon 08. Feb 2016 16:16:11

Re: Buh - Crinis

Post by Hron »

Ok. Jsem zvědav, jak to bude vypadat na konci tohoto věku. :)

PS: S těmi počty uvidíme, protože tam jde taky o to, že bude trvat výrazně delší dobu, než začnou vůbec nějací chodit a během věku není zvyšování věhlasu konstantní a tak ty moje odhady jsou opravdu jen odhady, takže jsem sám hodně zvědavý, jak to ve skutečnosti dopadne.
User avatar
Hron
Posts: 1130
Joined: Mon 08. Feb 2016 16:16:11

Re: Buh - Crinis

Post by Hron »

Kdysi platilo, že 1 vybavení v poslední budově ti nedá více jak 1 jednotku. Tohle pravidlo jsi porušil u jednorožců a když jsi zavedl tento precedent, tak toho chci využít a navrhuji aby 1 vybavení u paladinů stálo 250k a bylo z něho 10 paladinů.

Stále to bude jedno z nejlevnějších vybavení mezi bohy, ale bude mít alespoň trochu smysl do něj dostat nějaké vybavení.
Obecně je nyní Crinis hodně levná (na 1 kus vybavení) u všech jednotek a tak odměny do vybavení (nejcennější u démoní karavany, eventy, odměna v tažení) jí toho dávají velmi málo. Tak by neškodilo ji trochu pomoci.

A když už jsme u toho, tak mnich by mohl být upraven tak, že jedna jednotka by stála 1 vybavení. (a upravit cenu vybavení, aby se nezměnila cena jednotky)

PS: Už jsi zavedl, že svatý útok platí na všechny jednotky s magií smrti, nebo k tomu ses ještě nedostal?
Post Reply