Nová “armáda”

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Post Reply
Acaruss
Posts: 16
Joined: Fri 29. Sep 2017 15:11:24

Nová “armáda”

Post by Acaruss »

Krásný večer / noc všem bez rozdílu preferovaného boha a víry!

Mám takový nápad, vlastně už pár let ale korona mi dala zabrat a tak jsem nehrál :(

Vždycky mě zaujal výběr rasy: Lidé. Předpokládám, že v plánu je ještě něco ale..! Ti lidé, skuteční lidé, mi v LoI vlastně celkem chybí. Pořád to jsou nemrtví, fantasy zvířata, oživlé předměty, goblini a i když je tam plno lidských sluhů, učňů a posluhovačů, tak se ptám:

Co ti praví lidé?

Máme tady už plno hotových jednotek pravých lidí (ano, jsem ten úchyl co v HoMaM hrál za lidi :D ), co jim udělat svého “boha”, myšleno hratelnou frakci a budovy?

Domobrana - známe, nemusím popisovat

Kasárna pěchoty - Pěchota s kopím

Střelnice - Střelec z luku

Kolbiště - Jezdec na koni

Klášter - Inkvizitor

+ po dostavení poslední budovy moci zbourat domobranou a postavit dílnu na obléhací stroje (Balista, katapult) a za nějaký ten milion předělat dílnu aby vyráběla Těžké balisty a Těžké katapulty.

Tak a teď samozřejmě každá budova upraví vlastnosti nižší budovy takže:

Rytířská kasárna - Rytíř

Kasárna kušiníků - Kušiník

Královské kolbiště - Rytíř na koni

A teď bonusy pro budovy:

Podmínka 1000 lukostřelců / kušiníků / pěchoty / jezdců / atd - uspořádat turnaj z něhož vyjde Kapitán lukostřelců / kušiníků / pěchoty / jezdců / atd (nikoli jako o Dhara, kde část umře, část se vylepší a pak přijde Mistr honu, zde by se pouze vytvořila nová jednotka a to kapitán.

Jedná se pouze o nástřel, jestli o to má zájem ještě někdo krom mě, samozřejmě bych mohl udělat přehlednou tabulku a vymyslet vše od bonusů, přes perky až po využití run, transformaci, speciální jednotky jako např Světlonoš, Vyvolený, Jednorožec atd atd. Momentálně mi jde jen o to, jestli představa samotné lidské armády se někomu líbí :-)

Ale nástřel:

Pěchota: formace
Rytíři: blok
Lučištníci: multi útok
Kušiníci: slayer
Jezdci na koni: steč
Rytíři na koni: dav
Inkvizitor: magie světla 1, svatý útok

Vím, je to sepsáno chaoticky, jen bych byl nerad, kdybych sem nahodil nějaký konkrétní a rozepsaný návrh a nikoho to nezajímalo, tak se radši nejdřív zeptám - fantazii se meze nekladou, kdokoliv pište a třeba dáme dohromady fakt pěknou lidskou armádu.

A proč vlastně? Nechci z toho udělat nejsilnější armádu a ani takovou která je stejná jako ostatní (vím, Crinis je podobná), spíš mi jde o to, aby když už jde o svět lidí, do toho mohli i ti lidé zasahovat, když už tam stejně mají jednotky a města :-)

Jsem ochotný sepsat staty jednotek, názvy budov, bonusy, příběh (kdo vlastně přijde stavět tyto budovy) atd. Klidně i najít obrázky pro všechny jednotky. Hold jsem asi moc poslední středověkem a často závidím těm NPC ve městech, že si to tam v podstatě žijou :D

N E B O by to mohl být nástřel na druhou větev Crinis, která by nebyla tak… fanatická? :D prostě lidi!
User avatar
Hron
Posts: 1130
Joined: Mon 08. Feb 2016 16:16:11

Re: Nová “armáda”

Post by Hron »

Já si vždy myslel, že lidi jsou Crinis. A jinak lidi jsou Staré impérium, takže to co na LoI bylo, ale padlo...

Tvůj nápad má možná dobrou myšlenku, ale je to dle mě až moc podobné Crinis na to, aby se kvůli tomu zaváděl "nový bůh".

PS: Jinak předělává se Crinis, kdy jedna větev bude ještě více fanatická, ale stále velmi podobná tomu, co jsi psal a druhá větev budou andělé... :D
Acaruss
Posts: 16
Joined: Fri 29. Sep 2017 15:11:24

Re: Nová “armáda”

Post by Acaruss »

O to právě jde. Crinis jsou prostě..to je inkvizice jak zmrd, prostě takový já nevím, až moc velký přepal :D chybí mi tu strašně prostě normální lidi s normální silou, žádný nadpozemský schopnosti a tak :D

A to staré impérium co bylo ale padlo myslíš příběhově, že? Protože si nepamatuju, že se za to kdy dalo hrát. Ale pokud myslíš prostě klasicky Staré impérium, tak se přiznám, že to mě motivovalo. To je takové to.. akorát :D ale nemyslím si, že se někdy dožiju toho, že si za ně budu moci zahrát :D

P.S.: Kéžby :D

Takže to mám odpískat? Nemá to smysl? :-)
User avatar
Hron
Posts: 1130
Joined: Mon 08. Feb 2016 16:16:11

Re: Nová “armáda”

Post by Hron »

Ano, myslím to příběhové Staré impérium, jehož jednotky můžeš občas získat a proti kterému bojuješ v tažení.

Pokud to mají být normální lidi bez schopností, tak co tam dělá "inkvizitor"? :D

Neřeknu ti, že to nemá smysl, ale já tě v tomto nepodpořím (nemám potřebu tu mít obyčejný lidi) a nadále se budu snažit prosazovat ostatní projekty, aby se jim Nezmar ve svém omezeném čase věnoval. Ale třeba opačně ty Nezmara zaujmeš a on odloží moje návrhy a vrhne se do tohohle - to se samozřejmě stát může a pak by to samozřejmě (pro tebe) smysl mělo.
User avatar
nezmar
Administrátor
Posts: 1603
Joined: Mon 27. Jan 2014 7:42:38

Re: Nová “armáda”

Post by nezmar »

na ľudí je tu práve tá Crinis a v dohľadnej dobe sa to meniť nebude.

Najbližší boh, ktorí sa mal pridať (ale tak skoro to nebude) mal byť Tartarus, takže plán na samostatných ľudi: nie

Frakcie (ľudia) boli myslené tak, že by sa neskôr dali vybrať iné, ktoré by dávali postihy a bonusy pre daný klan (napr. +10% do rekrutu, -10% zlata atď). Ľudia ti momentálne tvoria celú ekonomiku klanu a samozrejme z nich rekrutuješ ozbrojených dedinčanov
Post Reply