Vzali jste do úvahy, že dreadd zabírá ze všech bohů nejvíc času na tahání (oživování jednotek = posílání přesně spočítaného počtu jednotek pro oživení).
Když vezmu všechny Zombie s tvrzenkami, všechny TP, všechny Nekromanty, tak s tím dám většinu věcí v pustině s ideálním farmením jednotek. Jen výjimečně k tomu přiberu Stíny.
To není extrémně těžké. Ale uznávám, že je neskutečně otravné, vždy naklikat ty 3 jednotky.
Vzali jste v úvahu, že 10 přízraků stojí jedno celé město, které vám opravdu nikdo nenahradí, když přízraky umřou ?
1) O TP se obvykle nepřichází a pokud tím myslíš, že je problém obnovit klan, když přijde o vše, tak s tím mají problémy i další bohové s nízkým rekrutem i když mají jinak zdroje. Takže tohle nevidím jako důvod, proč by měl být s TP Dreadd neporazitelný...
2) Jestli to bereš tak, že 1 město je vysoká cena, tak díky systému žoldu už u velkých armád nehraje roli, kolik má člověk měst, ale jestli je schopen si zajistit zlato. A pokud klan platí žold přes 10M za tah, tak je mu úplně jedno, zda má 100 měst, nebo 0...
Srovnání s velemágem země je mimo. Ten dává 1% do obrany, ale VŠEM jednotkám majitele a POUZE jednotkám majitele.
A co řekneš u Ghora? Ale pokud zůstaneme u velemágů, vzals taky v úvahu i to, že jich budeš mít cca 1/10 než kolik máš TP pokud oba hráči vyvinou stejné úsilí?
Ale dobře, když vše výše pominu, tak stejně já absolutně nesouhlasím s tím, že posílit JEDNU vlastnost o 1% u všech tvých jednotek je srovnatelné s posílením ČTYŘ vlastností (kdy jedna z nich posiluje ještě první, takže ta je posílena 2x) a to nejen o 1%, ale o 1-3% u většiny tvých jednotek s tím, že ve specifických případech posílíš i nepřítele.
Ale jinak naprosto s tebou souhlasím v tom, že kdyby se zrušilo těch 10% z tažení (což jsem navrhoval už před několika lety, kdy na to jsi zareagoval jen ty a to slovy, že můj návrh je špatný, protože díky Crinisce farmící eternany bude mít Dreadd stejně tisíce přízraků), tak by to situaci velmi pomohlo. I když stále stačí mít zařvání za 700%, aby byl dreadd v PvP přesílen a mít 700 přízraků problém není.
Tvůj kompromis se mi líbí, i když stále to, že bude Dreadd řvát hodně mu pomůže si nafarmit velkou armádu okolo (lépe se farmí jednotky, když máš zařvání 1000% než když máš 100%), ale jinak jo situaci to rozhodně pomůže. Sice bych asi více uvítal, kdyby se to vztahovalo k veškerému PvP (tedy i k údolí stínů a pokud se opět zprovozní, tak i mezi alianční války), ale budiž. Pokud to bude jen u IP i tak budu rozhodně rád a už si nebudu tolik stěžovat...
Já bych viděl rád kdyby nastali tyto tři změny:1) oslabení střípků (použití je jednou za "24 hodin / rychlost hry") -> zruší to farmu přes Eternany
2) zrušila se procentuální odměna u tažení (kdysi jsem navrhoval ji zrušit úplně, pak jsem jako kompromis začal navrhovat snížení na 1% -> kdyby se ale zrušila úplně, tak bych byl stále radši) -> zruší to nekontrolovatelné kumulování zásob
3) kompromis: snížení efektivnosti řvaní v IP na 1/10 -> dreadd bude hratelný jak doposud, a nebude narušovat boj o IP