Temné pobřeží

Vaše nápady, postrehy, návody a vlastne všetko čo sa týka samotnej hry :)
Post Reply
User avatar
John-ka
Posts: 100
Joined: Fri 31. Jan 2014 21:29:33
Location: Uherčice
Contact:

Temné pobřeží

Post by John-ka »

Před pár lety se jeden kolega (od K ale dál už si nejsem jistý jak se jmenoval, snad se přihlásí) nudil a vymyslel novej event do loi. Jmenuje se to Temné pobřeží, docela silné. Jsou tam nový jednotky (asi by chtěly ještě malinko odladit, Worloo měl dělat něco jiného než dělá a měl by mít víc životů a menší obranu možná) s novejma schopnostma (tsunami co se chová jak meteorit, ale bouřka snižuje všem nepřátelům dmg tuším) a tak. Daly by se k tomu vymyslet ještě jedna dvě slabší verze, aby se to nějak zkompletovalo (podobně jako bažiny).
Takže když se teda bude něco dít, tak by se mohly objevit i nějaké silnější eventy, než jen sochy a splozenci.

jo a http://loi.fabulator.cz/ poslední z bonusů.
Není důležité vyhrát, ale přežít. I když vyhrát je taky fajn. Obzvlášť, když vyhraju já.
Patejl (Jiří Kulhánek)
User avatar
King
Posts: 41
Joined: Mon 27. Jan 2014 16:03:14

Re: Temné pobřeží

Post by King »

Tak to som bol ja, celé to bolo plánované v súvise s novým bohom vody, to padlo tak nakoniec som z toho spravil event a Elric to nahádzal do simulátora. Ako event by to určite zaujímavé bolo, v podstate pustina končí prokletym chramom ohne a ďalej už len pleneni. Worloo bo niečo ako morský wurm, schopný stiahnuť za každého worlaa jednú živú jednotku pod hladinu a utopiť ju, niečo ako magie zeme alebo exterminace. Vodní bouře uberala živým 20%dmg a v prvom kole mala aj nejaký dmg ako ohnivé/ledové koule.
User avatar
John-ka
Posts: 100
Joined: Fri 31. Jan 2014 21:29:33
Location: Uherčice
Contact:

Re: Temné pobřeží

Post by John-ka »

Já si to myslel, ale nebyl jsem si jistý...

Worloo by měl mít podle mě ale menší obranu, aby šel zabít i nějakýma normálníma jednotkama (chybí něco se spoustou životů a relativně malou (kolem 28) obranou. A stejně si myslím, že místo toho aby stahoval ty jednotky při svém útoku, měl by to dělat při smrti. Aneb zabijete worla a příjdete o toho vrahouna (ascena by na tom mohla trpět :twisted: ). Ale na to je potřeba snížit tu obranu, abys mohl přijít třeba taky jen o dva vesničany/střelce atp.
Není důležité vyhrát, ale přežít. I když vyhrát je taky fajn. Obzvlášť, když vyhraju já.
Patejl (Jiří Kulhánek)
User avatar
King
Posts: 41
Joined: Mon 27. Jan 2014 16:03:14

Re: Temné pobřeží

Post by King »

Tak dal som dokopy tie jednotky z pobrežia, je to strašne nevyladené, treba to ešte doladiť, tu je verzia z fabulatora: http://bit.ly/1lBnSXT
drago
Posts: 52
Joined: Mon 27. Jan 2014 19:11:20

Re: Temné pobřeží

Post by drago »

Každý bůh má v LoI nějaký úkol a svou vlastní mytologii. Tohle by se muselo nějak "zapasovat" do celého kontextu. Ale obecně nejsem proti, aby něco hráči navrhli a přidali.

Jen tam nesmí být žádní draci :) Ti jsou zabraní pro "vyšší účel".
User avatar
King
Posts: 41
Joined: Mon 27. Jan 2014 16:03:14

Re: Temné pobřeží

Post by King »

Tak ja o tom skusim niečo napísať do knihovny a zapojiť to do príbehu. A bude to vodní ještěr teda :D
User avatar
nezmar
Administrátor
Posts: 1603
Joined: Mon 27. Jan 2014 7:42:38

Re: Temné pobřeží

Post by nezmar »

mozno ako odnoz (odvrhnuty pomocnici) boha Aethara

kedze boh ladu iba vyuziva vodu na svoje uceli a tym prirodzene vyuzival aj vodne priseri

ale tym sa to moc nepaci a pretoze tym ze zmrazuje vodu im berie ich prirodzene prostredie a hlavne uz mu sluzili dlho a maju pocit ze su nedoceneni :D

cize nie dalsi boh, ale charizmaticky vodca otrokov!

ale to je iba cisto cisty navrh (nic coho by ste sa mali drzat) :roll:
User avatar
King
Posts: 41
Joined: Mon 27. Jan 2014 16:03:14

Re: Temné pobřeží

Post by King »

Žiadny dalši boh neboj :D proste samostatny event ako tie bažiny, ale na aethrom som rozmyšlal, odvrhnute jednotky aethra ktore sa roztopili :D Prípadne dhara, ak je to pobrežie, mohol by tam byť kraken-dva. Nie kamenný, vytvoriť obyčajného krakena, ako novu jednotku cca o 40% slabšiu ako kamenny kraken.
Inak nezmar, nič v zlom, ale keď napíšeš "uceli" a "vodne priseri", tak sa celkom obávam opravy tych gramatickych chyb v hre :D Peace bro :)
User avatar
nezmar
Administrátor
Posts: 1603
Joined: Mon 27. Jan 2014 7:42:38

Re: Temné pobřeží

Post by nezmar »

tak po gramatickej stranke budem potrebovat aspon 3 kontroli :)

preto sa ja do ich oprav ani nepustam ani nekomentujem :D
User avatar
King
Posts: 41
Joined: Mon 27. Jan 2014 16:03:14

Re: Temné pobřeží

Post by King »

Tak to mám. Napísal som kapitolu o pobreží. Je tu dole, spolu s ňou je zapasovaný do príbehu aj Iluzionárny ostrov a runy noci. Temné pobrežie je nový event do pustiny, objavuje sa nad 2.0M hodnoty armády. Odmeny sú relatívne vysoké, plus je tam 10% šanca na najdenie runy noci. Využitie príde neskôr. Jednotky su upravené oproti pôvodnej verzii, mágie su vypísané dole. Ak je v texte niečo čo nesedí s príbehom, mapy alebo niečo iné, tak dajte vedieť. Nemám prečítanú komplet celu knihovnu tak možno sem-tam je blud :D V príbehu sa rieši jedna silná dreaddova armáda, ak by to bolo do príbehu zapasované až teraz tak ta armáda by mohol byť Tan s tými 70 miliónmi :)

Príbeh:

Ďaleko na severe krajiny je doposiaľ nepreskúmaná oblasť Land of Ice. Len veľmi málo válečníkov, ktorí dokázali vyhrať boj v údolí stínů, bolo schopných pokračovať ďalej. Väčšina z nich po boji neriešila oblasť, pobrali artefakty a šli nazad. Doteraz sa údolie považovalo za uzatvorené, až jedna z dostatočne silných Dreaddových armád po boji pokračovala v ceste. Údolie na prekvapenie všetkých nekončilo, po troch míľach hmla z ničoho nič zmizla a válečníkom sa ukázal pohľad na obrovské zľadovatelé hory. Niektoré štíty boli tak vysoké, že z takej diaľky nebolo vidno vrcholky hôr. Nasledujúci týžden armáda iba cestovala k horám, ktoré sa očividne
zdali bližšie, než skutočne boli. Kartografi z armády podľa času, ktorý strávili cestovaním, odhadovali výšku tých najvyšších štítov na desať míľ. Každopádne tejto armáde trvalo ďalší mesiac než preskúmali hory, no okrem kočovných kmeňov a pár osamotených vesníc nenašli nič. Vesničania neboli schopní komunikovať, nikto z nich neprezradil, čo sa za horami ukrýva. Jediná informácia, ktorú dostali, boli súradnice málo používanej cesty do New Hope, aby sa mohli dostať nazad a zároveň sa po oslabení vyhnúť Údoliu. Hoci válečníci skúšali čo mohli, nepodarilo sa im nájsť jediný priesmyk aby sa dostali na opačnú stranu hôr. Sklamaní sa vrátili novoobjavenou cestou do New Hope a odtiaľ domov. Aspoň sa im podarilo nájsť nové miesto a počas nasledujúcich rokov boli k horám vysielaní prieskumníci s jedinou úlohou: Dostať sa na druhú stranu hôr.

Toto sa prvýkrát podarilo goblinom.

Približne 5 rokov po objavení (novopomenovaných) Nebeských hôr sa skupine troch goblinov prieskumníkov zadarilo a našli nízku, pre ľudí príliš malú jaskyňu. Keď vošli tak znovu denné svetlo uzreli až po troch dňoch. Komplet vyčerpaní ale s radosťou, sa stali zrejme prvými tvormi Nového letopočtu, ktorí sa ocitli na druhej strane hôr. To, čo zbadali, im neveril nikto, kto sa sám nepresvedčil. Pod horami sa na druhej strane nachádzalo more. Alebo jazero. To bol problém, že to nedokázali zistiť. Priamo pod nimi, v mieste, kde by malo byť pobrežie, uvideli obrovský čierny neprehľadný oblak. Jeden goblin sa tak zľakol, že ušiel s krikom nazad do jaskyne a tí dvaja ho už nikdy nenašli. Oblak vzbudzoval strach a zimomriavky. Nikdy pred tým nikto nič také nevidel, oblak bol úpne čierny a pokrýval pobrežie po celej dĺžke hôr. Kvôli nemu nebolo možné absolútne rozoznať čo je dole. Goblini boli schopní ešte v diaľke rozoznať siluetu niečoho, čo sa javilo ako ostrov. Ten dostal neskôr pomenovanie Iluzionárny ostrov.

Goblini načerpali síl a cez jaskyňu sa vrátili a šli priamo za Ghorom. Ten nariadil inžinierom prekopať jaskyňu a po celej dĺžke ju zabezpečiť a zväčšiť, aby sa na druhú stranu mohli dostať ľudia. Ghoro uzavrel dohodu a odporúčil goblinom, aby sa pobrežiu vyhýbali. Naopak, boli to práve ostatní bohovia, ktorí túžili spoznať tajomstvo Temného pobrežia, a poprosili Ghora o vybudovanie priechodu cez hory. Ten tak spravil pod podmienkou, že 50% pokladov, čo sa na pobreží nájdu, pripadne jemu. Tí na dohodu pristali a poslali na pobrežie prvých prieskumníkov.

Rýchlo sa prišlo na to, že prieskumníci na pobrežie nestačia. Nikto sa z nich nevrátil. Existovali len 11 ľudí, dvaja goblini a niekoľko trpaslíkov, ktorí sa z pobrežia vrátili. Opisovali, že po zbehnutí z hôr ich pohltila hmla čím sa ocitli ako keby v noci, napriek tomu, že pár metrov nad nimi panoval deň. Pokračovali v ceste smerom nadol, keď im skaly pod nohami zmizli, po čase kráčali po niečom ako piesku, nikto z nich to nebol schopný v tej tme rozoznať. Temnota bola tak silná, že dokonca pochodne a fakle postrádali zmysel. Ešte nižšie prieskumníci pocitíli v topánkach mokro. Dosiahli morskej hladiny. Sem-tam sa niekto potkol o mrtvého vojaka či goblina. Tentokrát na mori nebolo vidno úple nič, napriek tomu, že zhora videli ostrov. Vďaka tejto vlastnosti si vyslúžil pomenovanie Iluzionárny. Ten ich ale netrápil. Netrvali dlho a našli medzi tisíckami mŕtvych vojakov obrovského slizkého tvora, s najväčšou pravdepodobnosťou krakena. Tí, čo boli schopní ísť ďalej, prehľadali komplet
bojové územie a okrem zlata sa im podarilo nájsť Runu Noci. Ďalej už nešiel nikto. Prieskumníci získali akú-takú predstavu, aké poklady sa na pobreží ukrývajú, a aké potvory ich strážia. Po zverení informácii sa bohovia rozhodli poslať dole najsilnejšie armády s cieľom nájsť vzádne runy noci a zároveň postaviť dole loď, ktorou by sa dostali na Iluzionárny ostrov. To však ešte netušili, že dostať sa cez temné pobrežie na vodu nebude také jednoduché.

Odmena
- zobrazovanie nad 2.0M armády
- šanca na nájdenie 10x menšia ako na posvatny chram zeme
- upravené a nové jednotky tu: http://bit.ly/1daoYRe
- odmena: 400-800k goldu, 100+k predzvesti.
- 10% šanca na nájdenie jednej runy noci

Jednotky a mágie
- Pridaných 8 nových jednotiek, kraken je o niečo slabší ako normálny
- Niektoé z nich majú imunitu proti ohni, oživlá voda sa chová podobne ako bahno a Worloo má mágiu vody/smrti X
- Worloowa mágia: Každý jeden worloo pri smrti stiahne jedného živého útočníka pod hladinu. Ako spomínal John-Ka. Potešenie pre Ascu :twisted:
- Vodný jašter privoláva vodnú bouři, ktorá protivníkoví zníži komplet damage v randome 15-25%
- Pán vody privoláva vlnu tsunami, chová sa ako meteorit len má damage 8x vyšší ako meteorit. Presne staty sa doriešia.
- Staty jednotie treba doladiť, otestovať. Aby event nebol moc jednoduchý, ale zároveň aby bol splniteľný.

Nové veci
- Nový event Temné Pobrežie
- Možnosť časom otvoriť plenení Iluzionárny ostrov
- Zavedenie rún nocí, časom z nich vytvoriť kombinácie na mocné tvory

Tak zatiaľ všetko, ak je tam nejaká vyložená blbosť dajte vedieť :)
Post Reply